Volgens mij vindt Sigthorsson boeken lezen gewoon stom

Volkskrant 13-10-'14

Volkskrant 13-10-’14

Ik lees nooit boeken. Daarmee ben ik snel gestopt na school. Ik wilde vooral genieten van voetbal.” Een wonderlijke uitspraak van Kolbeinn Sigthorsson in een Volkskrantinterview met Willem Vissers, naar aanleiding van IJsland – Nederland vanavond.

Dat hij geen boeken leest zal best, het is vooral zijn motivatie die me aan het denken zet. Het lezen van boeken zou het genieten van voetbal in de weg zitten. Hoe dan? Is hij zo’n workaholic dat er geen wakkere seconde is die niet in het teken van zijn sport staat? Zou je dus voor ‘lees nooit boeken’ een willekeurig ander tijdverdrijf in kunnen vullen?

Ik kijk geen films/ luister geen muziek/ ga nooit uit eten/ heb geen seks/ voer geen eendjes/ zit niet op parkbankjes/ speel geen spelletjes. Daarmee ben ik snel gestopt na school. Ik wilde vooral genieten van voetbal.

Rust
Op een of andere manier lijkt me dat sterk. Vooral ook omdat rust voor topsporters enorm belangrijk is. Lezen is er juist prima mee te combineren. Daarnaast zijn er ontzettend veel voetbalboeken.

Misschien dat de Ajaxspits geen boeken leest, omdat de inhoud daarvan hem voetbalplezier ontneemt. Hoe? Al sla je me dood. Wie weet valt boeken lezen bij hem in dezelfde categorie als sigaretten, alcohol en andere drugs.

Of is hij bang voor uitgebreide inkijkjes in hoofden van uiteenlopende schrijvers? Wil hij geen wereldbeelden ontwikkelen die niet binnen de lijnen passen? Zou hij ooit over Sjakie’s Wondersloffen hebben gelezen en even gedacht dat goed voetballen vanzelf ging?

Ik weet het niet, het blijft een wonderlijke uitspraak.

Hoogstwaarschijnlijk vindt hij lezen gewoon stom, maar waarom zegt hij dat dan niet direct? Is het een taboe?

Ach, het is natuurlijk gewoon zo’n uitspraak waar je, als je wordt geïnterviewd, niet bij stilstaat. Alleen in het hoofd van een krantenlezer gaat zoiets een eigen leven leiden. Best stom inderdaad.

Lees ook:Eberhard van der Laan is tijdelijk Z!-verkoper
Lees ook:Doe ff normaal
Lees ook:Vijfsterrenhotel opent in de oude Prinsengrachtbieb
Lees ook:Ajax biedt hoop
Lees ook:Ja, er is een taboe te doorbreken over homo’s in het voetbal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>