Gaat Feyenoord Ajax helpen?

Mocht Ajax van Vitesse winnen, dan moet Feyenoord in De Kuip punten verspelen tegen RKC om de Amsterdammers kampioen te maken. Ongeloofwaardig scenario natuurlijk. Welke zichzelf respecterende club verspeelt er nou thuis punten tegen Waalwijkers? Euhm.. Ajax dus. 0-0 werd het.

Ajax – RKC is het potje waar ik nog regelmatig aan terugdenk. Afschuwelijker wordt een wedstrijd bezoeken hopelijk niet. Het was de eerste keer in mijn supporterschap dat ik met heel veel liefde ergens anders had willen zijn. Bij een bridgeclub, een vuilnisbelt, maakt niet uit waar.

Wie me toen – oktober 2013 – had verteld dat Ajax kampioen zou worden, had ik vierkant uitgelachen. De breipatronen werden tegen het tenenkrommende – veel van etalagepoppen weghebbende – RKC lusteloos uitgevoerd en zo nu en dan werd er een natte scheet op doel gelost. De uitslag vertelde direct het hele verhaal. Nul-nuller is een wedstrijd nooit geweest.

Bizar
In augustus had ik bij een pool al vol overtuiging PSV als toekomstige kampioen ingevuld. Volgens mij voor het eerst in m’n leven dat ik mijn favoriet niet als dé favoriet zag. Dat zegt wel wat.

Inmiddels is de vraag dus alleen nog wanneer die schaal wordt uitgereikt. We lijken er allemaal aan gewend. Geen geheugen zo kort als dat van een voetbalsupporter. Toch denk ik ook dit weekend weer aan thuis tegen RKC in oktober. Inmiddels krijg ik er wel een grote smile van. En die gaat de komende weken nog niet van m’n smoel. Bizar seizoen dit. Heerlijk.  

Lees ook:Ajax is na de overwinning op Roda zo goed als kampioen
Lees ook:Van der Laan kan alvast in agenda noteren: Ajaxhuldiging is op 3 mei 2014
Lees ook:Ajax-voorpret seizoen 2011-2012
Lees ook:Herbeleef twee Ajaxseizoenen vanaf Stoeltje 63
Lees ook:Ajax zet alles met dit kampioenschap in een ander licht

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gaat Feyenoord Ajax helpen?

  1. Jacques

    Ik blijf toch voor PSV! Haha :-)

    Wat vinden jullie trouwens van deze website over dieet recepten

    URL: dieetrecepten.org

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>