Ongeregeldheden rond FC Utrecht – Ajax leveren inspirerend materiaal

Dom

Het verhaal achter de ongeregeldheden tijdens de bekerwedstrijd FC Utrecht – Ajax wordt steeds fascinerender. Eerst kwam de directeur met het voorstel om Ajax-supporters voortaan te weren in Utrecht. Niet omdat zij iets verkeerd hadden gedaan. Het waren de thuisfans die onhebbelijkheden scandeerden en massaal dingen op het veld gooiden. Nee, Ajacieden lokken zoiets puur door hun aanwezigheid uit, is het idee.
Oud voorzitter Jan Willem van de Dop wist de kwetsbare Utrechtse ziel goed bloot te leggen. “De anti-Ajaxgevoelens kan ik goed- noch afkeuren, want het zit in de genen. De problemen vloeien voort uit de hooghartigheid van de Ajaxsupporters die aanhangers van andere clubs het gevoel geven: ‘wij staan boven jullie’.” Een arrogante houding is in de Domstad dus behoorlijk gevaarlijk. Hoe groot die toren daar ook is, de ego’s behoren er klein te blijven.

Nu is ook het verhaal bekend achter de man die het veld oprende nadat de wedstrijd kortstondig werd gestaakt. “Twee maanden geleden ben ik op één dag mijn baan als schilder kwijtgeraakt en is mijn zoontje dood geboren. Die pijn zat diep in me en is er die woensdag uitgekomen. Het diepe verdriet in combinatie met drank is me fataal geworden. Maar ik ben zeker geen hooligan.” Verklaart de 27-jarige man. Erg tragische gebeurtenissen. Het maakt de rommelige toestanden om de wedstrijd wel nog een stuk verfilmbaarder.
Het zou mooi zijn als Andere tijden sport over tien jaar nog bestaat. Voor nu zijn er voldoende ingrediënten voor een dramaserie. Ik stel de volgende werktitel voor: Dom.

Lees ook:Excuus om Lieve Céline even onder de aandacht te brengen
Lees ook:Studentenkamer Amsterdam duurste van het land
Lees ook:Ajax scoort vier keer, maar verliest van het zes keer scorende Utrecht
Lees ook:Als Utrecht het nieuwe Amsterdam is, dan is Oldenzaal dat ook
Lees ook:Glurende Big Brother blijkt professioneel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>