De Arena is het Ajaxstadion geworden

(Stoeltje 63, normaal op Ajaxlife.nl, telt af naar het begin van de competitie.)

 

Of ik de Arena een mooi stadion vind? Geen idee. Als ik het op niet-wedstrijddagen vanaf een afstandje zie liggen, speelt direct het clublied in mijn hoofd. Goals van Jari, reddingen van Stekelenburg en het loopje van Sjakie Wolfs rijden spontaan mee in auto, trein of op de fiets. Soms ruik ik ook wel een vleugje John Jaake of Peter R. de Vries, maar al gauw nemen acties van Vertonghen,  De Jong en Eriksen de sfeer weer over. Het is dan moeilijk om het bouwwerk op architectonische eigenschappen te beoordelen. Op wedstrijddagen is dat zelfs onmogelijk. Het uiterlijk van het stadion zie ik al lang niet meer.

Toch is het goed dat er nu veel bewuster aan een duidelijke Ajaxuitstraling wordt gewerkt. Dat kan dit gevoel alleen maar versterken.
Al een tijdje tekenen rode en witte stoeltjes het clublogo boven de middenlijn aan de oostzijde op de tweede ring. De oude boarding tussen de twee ringen is deze week vervangen door een prachtige Ajax-rode strook. In de toekomst zullen alle stoeltjes door rode en witte exemplaren worden vervangen. Schitterend. Ik ben er helemaal voor.
Toch is het allemaal niet eens meer zo nodig. Het gezeik op de Arena is wat mij betreft al een tijd voorbij. De verhuispijnen zijn nu wel over.

Ajax woont nu simpelweg al zestien jaar in Zuid-Oost. Er is inmiddels een hele generatie die niet anders weet. De sfeermakers van de F-Side en 410, de data 15 mei 2011 en 2 mei 2012 hebben het ook makkelijker gemaakt om er inmiddels probleemloos thuis te zijn. Komend seizoen belooft de noordzijde, vanaf vak 413, ook meer sfeer te brengen. Fantastisch. Maar de Arena is ergens in de afgelopen jaren al helemaal het Ajaxstadion geworden.

Als ik tegenwoordig langs het Olympisch rijd, moet ik ook altijd nog wel aan Ajax denken, maar anders. Daar komen in de auto of op mijn bagagedrager al jaren geen nieuwe spelers meer bij. Het is niets meer dan jeugdsentiment. Schitterend bouwsel wel. Een architectonisch wereldwonder, dat zie je zo. Maar lang niet zo mooi als dat gedrocht in de Bijlmer. Home sweet home.

Stoeltje 63, thuis bij Ajax


Mijn alter ego Stoeltje 63 heeft zijn Ajaxlife-columns gebundeld, kijk hier voor meer informatie,
of volg me op Facebook of Twitter.

Lees ook:De Arena blijft gewoon ‘lekker klein’
Lees ook:Ajax – FC Barcelona op De Toekomst is veelbelovend
Lees ook:Ajax – FC Twente voert Amsterdam weer naar 15 mei
Lees ook:Ajax supporters mogen terug naar home
Lees ook:Damrak is aan de beurt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>