Ajax moeizaam langs sterk Roda JC in bekerwedstrijd

Ajax heeft in Kerkrade een moeizame 2-4 zege behaald op Roda JC. Traditiegetrouw, dit seizoen, opende de tegenstander de score. Oud Ajacied Mitchel Donald schoot binnen drie minuten van afstand raak. Jan Vertonghen wist dit al een minuut later na een assist van Theo Janssen daadkrachtig recht te zetten. Al na vier minuten stond het 1-1.

Roda JC was lange tijd de beter ploeg. Ajax kon de rest van de eerste helft alleen uit enkele counters gevaarlijk zijn.
Jody Lukoki, die op rechtsbuiten de geblesseerde Miralem Sulejmani verving, wist geregeld heel gedreven zijn tegenstander uit te spelen. Verfrissend om zoveel enthousiasme te zien. Helaas bracht hij ook een Ajaxtraditie in de geest van Rosales en De Mul in herinnering door meerdere malen de eindpass te verprutsen.

In de tweede helft kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Na een scherpe combinatie met Siem de Jong scoorde Derk Boerrigter heel gecontroleerd.
Een minuut later al trok Julian Jenner de score weer recht. Doelman Jasper Cillessen ging daarbij niet helemaal vrijuit. De bal kwam niet al te hard, recht op hem af. De tweede keeper had niet bepaald zijn avond.

Toch kwam het aan het eind nog goed. Het laatste kwartier was overtuigend voor Ajax. Boerrigter, die (weer) een sterke wedstrijd speelde, scoorde uit een afvallende bal van de Roda-keeper, na een goed geplaatst schot van Theo Janssen.
Jan Vertonghen zorgde uiteindelijk met een kopbal uit een corner van Janssen voor de 2-4.

Een spannende wedstrijd, maar zeker geen al te goede. Te wisselvallig. Het lijkt me voor Frank de Boer een leerzame avond.
Ben benieuwd hoe hij zijn opgedane kennis gaat verwerken voor de volgende wedstrijd, zodat hij in de competitie ook weer eens kan winnen. Inderdaad, aanstaande zondag in Kerkrade, tegen Roda JC.