Antisemitische opmerking trambestuurder leidt tot zoveelste welles-nietes discussie

Het nieuws van de trambestuurder die door de intercom zou hebben gezegd dat het Anne Frankhuis de plek is waar joden hun geld verdienen is inmiddels (vrij voorspelbaar) verzand in een welles-nietes discussie. De een zou het niet gezegd hebben, de ander heeft het niet echt gehoord. Niet alleen als nieuwsvolger, ook als leraar van pubers weet ik hoe dit een eigen leven gaat leiden als je niet tijdig ingrijpt.

In zo’n nieuws-luwe periode is het verleidelijk om de onbenullige nasleep flink uit te melken. De kern van de belediging verlies je er wel mee uit het oog. Dan maakt het mij niet eens meer uit of het wel of niet gezegd is. Uit reacties op de berichten zie ik dat het nog behoorlijk vaak wordt gebagatelliseerd.
Mensen die het bijvoorbeeld vergelijken met, als grap, tegen toeristen zeggen dat Anne Frank niet thuis is. Dat is Amsterdamse humor. Beweren dat een volk profiteert van genocide in die categorie plaatsen is absurd.

Misschien is het een idee om deze kwestie af te sluiten en het in de vrij gekomen krantenkolommen te hebben over de holocaust. Want kennelijk is dit onderwerp elk jaar begin mei behandelen, lang niet voldoende. Zonder allemaal rood-wit-blauwe vlaggen geeft het wellicht ook een helderder beeld.

 

Volg Amsterdam.blog.nl op Facebook

Lees ook:We love Amsterdam
Lees ook:Gezien bij IDFA: The Rwandan Night
Lees ook:Een derde van de te-dicht-bij-scholen-coffeeshops staan in Amsterdam
Lees ook:Trambestuurder maakt zeer lompe opmerking bij Anne Frankhuis
Lees ook:Wim Kok opent Anne Frank tentoonstelling Berlijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>