Trambestuurder maakt zeer lompe opmerking bij Anne Frankhuis

Op AT5.nl lees ik dat een trambestuurder bij de Westermarkt om heeft geroepen dat het de plek is waar joden hun geld verdienen. Verwijzend naar het Anne Frankhuis.

Het is te hopen dat de man direct ontslagen wordt. Een andere sanctie zou kunnen zijn dat de domkop eens bij het Achterhuis uitstapt, vervolgens meegenomen wordt naar Westerbork om van daaruit rondgeleid te worden in Auschwitz. Over zijn bevindingen mag hij dan vervolgens een presentatie houden voor al zijn collega’s.

Mocht hij het hierna nog gepast vinden om Jodenvervolging, genocide te bagatelliseren met stupide opmerkingen, dan… Nee, dan weet ik het niet meer.

Artikel van een paar dagen later: Antisemitische opmerking zorgt voor zoveelste welles-nietes discussie

Volg Amsterdam.blog op Facebook

Lees ook:Antisemitische opmerking trambestuurder leidt tot zoveelste welles-nietes discussie
Lees ook:Kopje thee met de doden gaat misschien niet door
Lees ook:Gezien bij IDFA: The Rwandan Night
Lees ook:Lieverdje maakt op Spui plaats voor Zwarte Piet-protest
Lees ook:Laten we het inderdaad weer over Zwarte Piet hebben

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Trambestuurder maakt zeer lompe opmerking bij Anne Frankhuis

 1. Rayan

  Oh gut daar gaan we weer met de antisemtisme beschuldigingen. Ja wat in de Tweede Wereld oorlog met o.a. de joden is gebeurd was erg maar het wordt echt hoog tijd dat joden eens ophouden met het spelen v.d. eeuwige slachtoffer en iets minder gevoelig reageren op andermans opmerkingen. Altijd cry-baby spelen begint vermoeiend te worden.
  Wat die trambestuurder heeft gezegd mag misschien kwetsend overkomen bij joden (iets wat eigenlijk hun probleem is, moesten ze maar geen lange tenen hebben) maar op een aantal punten klopt die uitspraak wel. De Anne Frank stichting verdient haar geld voornamelijk met de inkomsten uit de ticketverkoop voor een bezoek aan Anne Franks onderduikadres/museum en in de Anne Frank stichting zitten er een aantal joden. Als die joodse bestuursleden een salaris ontvangen (betaald uit de opbrengsten v.d. ticketverkoop) dan klopt die uitspraak helemaal.

    /   Reply  / 
 2. Marielle

  Met interesse heb ik het nieuws gevolgd over de vermeende antisemitische uitspraken gedaan door een GVB tramconducteur/bestuurder, om precies te zijn van lijn 17. Behalve de heer Eisenmann lijkt er niemand met de getuige gesproken te hebben en geen enkele andere getuige heeft zich gemeld. AT5 heeft de bronnen verder niet gecheckt. Ik vind dat zorgelijk en bizar. Is die uitspraak wel gedaan? Is die uitspraak wel zó gedaan? Op zich is de uitspraak: ‘Wat zoeken al die mensen hier toch, ze is al lang dood’ niet heel sympathiek, maar ook niet antisemitisch. Als iemand gezegd zou hebben bij het Van Gogh Museum: ‘Wat zoeken al die mensen hier toch, Van Gogh is al lang dood’, dan zou niemand zich daar aan gestoord hebben.

  Is er gezegd: ‘Ze’ moeten toch ergens hun geld mee verdienen? ‘Ze’ kan namelijk ook slaan op mensen in het algemeen refererend aan het feit dat mensen allerhande activiteiten ontplooien om geld te verdienen. Ook dat is niet antisemitisch. Of is er echt gezegd: ‘Die joden moeten toch ergens hun geld mee verdienen.’ Dat is van totaal andere orde.

  We hebben een oproep gedaan om getuigen te vinden. De tram van maandagochtend, die was vást niet leeg…… Niemand meldde zich, ook niemand die iemand kende die……

  Ook de opmerking over lijn 8 ten tijde van de Dodenherdenking is bizar. Het lijkt niet meer dan een gerucht te zijn. Vrijwel niemand was op de hoogte van de betekenis van lijn 8 en niemand heeft het gezien. Mensen kúnnen echt spoken zien, hoor. Mensen kúnnen echt fantasten zijn.

  Het is niet ondenkbaar dat dit helemaal niet plaatsgevonden heeft maar dat er nu wel een GVB-conducteur onterecht de zak krijgt. AT5 heeft ook een verantwoordelijkheid richting werknemers van het GVB.

  Als het wel plaatsgevonden heeft, dan mag daar uiteraard aandacht aan besteed worden omdat het ronduit shockerend is. De twijfels zijn nu echter zo sterk dat dat AT5 niet siert.

  Ik ben absoluut NIET antisemitisch, maar wel bezorgd om polarisatie en dit soort berichten, áls ze onterecht zijn, versterken polarisatie.

  Met vriendelijke groeten,
  Marielle

    /   Reply  / 
 3. kees verkerk

  Ja, daar wordt geld verdiend. En niet zo zuinig ook. Inkomsten ruim 10 miljoen vorig jaar… Waar gaat dat naartoe… Een meer dan heikel subject omdat men nog nooit hierover openheid heeft gegeven. Zou juist daarover graag een toelichting willen hebben. Al jaren een duister zaakje op 263…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>