Mitchell Dijks maakt dit Ajax

AbeHet gevoel dat Ajax voor zeventig procent van de tijd niet om aan te zien is, gaat maar niet weg. Ze zijn misschien op weg naar de vijfde landstitel onder Frank de Boer. In Heerenveen hebben ze terecht met 0-2 gewonnen. En ook de laatste twee potjes zullen ze torenhoog favoriet zijn. Desondanks is het maar goed dat ik geboren ben in de jaren zeventig. Ik weet niet of ik anders zo hartstochtelijk voor Ajax was geweest. Ik denk het wel, maar negeer deze gewetensvraag altijd snel. Brrr.

Toch heeft Frank de Boer me de laatste jaren ook op een positieve manier anders leren kijken. Van Basten, Bergkamp, Litmanen, Zlatan en Suarez hebben me in een bepaald opzicht lui gemaakt.  Goed voetballen, briljante ingevingen en een paar momenten van genie, het kan je doen vergeten dat het leven eigenlijk veel meer om Mitchell Dijks gaat. Inzet, onverzettelijkheid en blijven proberen.

Mitchell
In Heerenveen liet Mitchell bij zijn gele kaart goed zien uit welk hout hij gesneden is. Je kan het een stomme actie noemen. 2-0 voorstaan, de bal dreigen te verliezen op een ongevaarlijke plek, maar alles op alles zetten om ‘m toch te behouden. Onhandige sliding. Suf. Hij stond op scherp en doet tegen Twente nu dus niet mee. Het restant van het potje zag je de verdediger balen, tevergeefs zoekende naar een tijdmachine om het terug te draaien.

Toch siert het hem. Hij schuwt het randje niet. Hij speelde ook een goede wedstrijd. In de eerste helft stoomde hij een paar keer prachtig op om vervolgens een mogelijke assist te versturen. In de tweede helft veroorzaakte hij zelfs die penalty.

Het ziet er niet altijd even fraai uit. Toch heeft hij zelden balverlies en beginnen opbouwende acties vaak bij hem. Mitchell Dijks is misschien wel het beste wat Frank de Boer me geleerd heeft. Zo is het leven, zo kan Ajax ook zijn. Niets mis mee. Kampioenenmateriaal misschien zelfs.  

 

      

 

Lees ook:Frank de Boer is zo lekker Frank de Boer
Lees ook:Ajax-AZ een positieve draai geven, het kan
Lees ook:PSV’ers hebben geen coma nodig
Lees ook:Crujiff is de grootste, maar niet voor altijd
Lees ook:Ajax kan haast beter hossen dan voetballen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>