Dag MD-11

 

shop.klm.com

Dat eresaluut aan de laatste passagiersvlucht van een MD-11 op Schiphol vind ik prachtig. Zonder had ik nooit van het bestaan van het toestel geweten. Oké, ik wist wel dat de KLM van die kisten had met zo’n straalmotor op de staart. Maar hoe die heetten? Dat het iets bijzonders was. Daarvan had ik geen idee.

Leve de vliegtuigspotters! Ik zie weleens een vliegtuig in de verte opstijgen of landen, zit er ook minstens twee keer per jaar in eentje. Ben me bewust van de magie. De mens is niet gemaakt om te vliegen, maar heeft iets ontwikkeld waardoor het toch vanzelfsprekend is.

De spotters schatten dit veel beter op waarde dan ik. Als het oude model niet efficiënt meer is, neemt een nieuwe het over. Zo gaat dat. Maar we zijn het pionierswerk niet vergeten. Ik zou zo’n saluut nooit kunnen bedenken, maar het is wel bijzonder terecht.

De MD-11, ik ben het volgende week weer vergeten. Gelukkig zijn er mensen die wel respectvol met het voortschrijden van de tijd omgaan.

 

Lees ook:AFC Adidas
Lees ook:‘Fietstunnel’ onder Rijksmuseum tijdens Uitmarkt weer open
Lees ook:Amsterdam verandert niet, nooit
Lees ook:Ook nu weer de belofte van verbeterd openbaar vervoer in Amsterdam
Lees ook:Vakantie, dus IJtunnel overdag dicht en geen metro’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>