Er is helemaal niks mis met toeristen op huurfietsen

Foto van Facebookpagina Mokum Magazine

Gister stond er op de Facebookpagina van Mokum Magazine een foto van twee Mac Bike-(huur)fietsen. Met daarbij de tekst: Amsterdammers, opgelet! Noteer hieronder het allereerste woord dat in je opkomt bij het zien van deze foto… Een goed bedachte actie. De – helaas zeer voorspelbare – uitslag vond ik minder geslaagd.

Die fietsen lokken dus enorm veel negativiteit uit. Nog meer dan ik al verwachtte. Haast alleen woorden als kuttoeristen, gevaar, kut, irritant, meerdere keren zelfs afschieten. Wat is dat toch? Dat Amsterdam niet echt tolerant is, zoals sommigen nog maar al te graag willen doen denken, dat wist ik al lang, maar dit is het andere uiterste.

Mijn geposte woord was Euro’s. Amsterdam heeft namelijk veel te danken aan toerisme. Maar eigenlijk heb ik nog meer te melden over die fietsen dan dat ene woord, vandaar dit blogje.

Het is toch tof dat zoveel mensen graag komen naar de plek waar wij gewoon wonen? Dat is toch een compliment? Dan kun je toch niet agressief reageren als ze iets wat ze thuis nooit doen, in ieder geval niet in een grote stad, niet zo goed kunnen? Alleen maar omdat het voor ons de normaalste zaak van de wereld is. Dat zou toch hetzelfde zijn als een Chinees die boos wordt als ik niet zo goed met stokjes blijk te kunnen eten?
Daarbij zijn ze door die rode of gele fietsen enorm herkenbaar, je kunt problemen dus makkelijk voor zijn. Je weet dat de kans behoorlijk groot is dat je met onhandig geklungel wordt geconfronteerd. Als ervaren fietser geen enkel probleem om daar dus rekening mee te houden.

Nee, op de fiets zijn toeristen de laatsten waar ik me aan stoor. Mensen die zich totaal niet in proberen te leven in anderen, daar stoor ik me pas aan.

Lees ook:De weerstand tegen het verbannen van ‘allochtonen’ is pas vreemd
Lees ook:Ruim 700 gestolen fietsen teruggevonden
Lees ook:Chip in fiets tegen diefstal
Lees ook:Meer fietsen, vindt de gemeente
Lees ook:Amsterdam is de meest fietsvriendelijke stad ter wereld, ondanks alles

1 Reacties // Reageer

One thought on “Er is helemaal niks mis met toeristen op huurfietsen

  1. r.halsema

    Weekendje weg

    Als je zin hebt in een weekendje lekker weg of misschien wel langer is Amsterdam één van de leukste steden om naar toe te gaan. Historische gebouwen en monumenten, de beste musea van Nederland, denk aan het van Gogh museum of het Rijksmuseum, Madame Tussaud’s, de beroemde grachtengordel met een rondvaartboot, het Anne Frank Huis, het koninklijk paleis op de dam en natuurlijk Artis, Amsterdam heeft het allemaal! http:www.amsterdaminfosite.blogspot.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>