Via Schiphol naar een andere planeet

Het is maar goed dat je op reis gaat als je op Schiphol bent, want luchthavens zouden zonder reisromantiek zo’n beetje de deprimerendste plekken op aarde zijn.
Vliegvelden zijn kille paralelle universums die losstaan van de rest van de wereld. De vliegprofessionalscouture is hier een voorbeeld van. Stewards en stewardessen zijn om onverklaarbare redenen nog ergens in de jaren vijftig blijven hangen, met hun vreemdkleurige thunderbirdachtige uniformen. Een stewardess gewoon in de tram tegenkomen, is dan ook altijd een beetje vreemd. Zo’n pakje klopt alleen in die andere wereld, rond Schiphol.

De nationale luchthaven doet er deze dagen vanalles aan om de desolate sfeer te ontkennen. Op schiphol.nl zijn er zelfs filmpjes onder de naam Schiphol TV. Hier is onder andere te zien dat enorme smurfen vertrekkende kinderen op hun gemak proberen te stellen.
Er wordt deze weken veel meer gedaan om de wachtende reizigers te vermaken. Een dappere poging, maar het vliegveld blijft nooit meer dan een noodzakelijk tussenstation. Ik kan niet wachten om er weer weg te zijn.

Lees ook:Schiphol wil CO2 bestrijden
Lees ook:Minister Zalm: Schiphol in zee ‘megalomane borrelpraat’
Lees ook:Maurice de Hond: Meer dan helft van Nederland tegen privatiseren Schiphol
Lees ook:Meer vervoer Schiphol
Lees ook:Morgen wordt op Schiphol de drukste dag van het jaar verwacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>