Omarm de zinloosheid van Sail

Een vloot zeilschepen over het Noordzeekanaal binnenhalen is hetzelfde als een intocht voor paardenkoetsen over de A2, of een potje Tetris via de wifi. Leuk, maar geen reden voor massale feestvreugde. Evenementen als excuus voor een evenement.

Dat daar niets mis mee is heb ik gisteren ervaren. Ik zat op een boot die om acht uur ’s ochtends vanuit het NDSM-gebied richting Ijmuiden voer om het gebeuren vol mee te maken.

De grote boten waren prachtig, maar dat het daar helemaal niet om gaat, dat weet ik nu zeker. Het gaat om ons, de mensen die toekijken.

Heerlijke gedrang
Bij Lowlands in de rij staan voor een biertje, de wc of een ontbijtje is ook al minder erg dan diezelfde drukte op een doordeweekse dag zou zijn, maar tijdens Sail is het gedrang het hele evenement. Zo nu en dan komt er wel een uit de kluiten gewassen schip voorbij met meerdere masten en overdreven veel zeilen, maar dat blijft een bijzaak.

Bij andere festivals is er altijd wel een act die je ook op een ander podium zou gaan zien. Als de Mir of de ARC Gloria ergens in oktober in Scheveningen zouden liggen, denk ik niet dat het veel hoofden op hol zou doen slaan. Die mensen zijn er natuurlijk wel, maar heus niet in de mate die dit dagenlange volksfeest kan verklaren.

De schepen liggen nu dus in Amsterdam. Kom vooral kijken om van jezelf en je soortgenoten te genieten.

Lees ook:Waar slaat Sail Amsterdam eigenlijk op?
Lees ook:UMTS-masten Troelstraschool verwijderd
Lees ook:Regen zit festivals in en rond Amsterdam niet teveel in de weg
Lees ook:Ouders Troelstraschool naar rechter over UMTS-mast
Lees ook:Hugh Laurie komt naar het Concertgebouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>