Gezien bij Cinecenter: Boyhood

Als die aliens uit 3rd rock from the sun Boyhood hadden gezien, was de serie een stuk minder grappig geweest. De film laat namelijk veel te goed zien welke ontwikkeling een mens doormaakt. De buitenaardse wezens zouden direct alles van ons weten. En hoewel vast niet iedereen in zijn jeugd zo vaak is verhuisd, verschillende stiefvaders heeft gehad, Amerikaans is en één zus heeft, zal iedere soortgenoot zich in het opgroeiverhaal herkennen.

Omdat de film daadwerkelijk over twaalf jaar is geschoten, iedere acteur wordt echt ouder, heeft het drama veel weg van een retestrakke documentaire.

Er is natuurlijk al genoeg over gezegd en geschreven, dus veel zal ik er verder niet over vertellen. Dat de meeste recensies lovend zijn vind ik terecht. Een enorme aanrader. Verwacht overigens geen blije film, ook geen treurige. Het is wat mij betreft vooral heel erg echt.

Lees ook:Gezien bij IDFA: Messi
Lees ook:Gezien bij IDFA: Rêve Kakudji
Lees ook:Prachtige film over Occupy Amsterdam
Lees ook:Gezien bij IDFA: From Caligari to Hitler
Lees ook:Gezien bij IDFA: Tea Time

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>