Kroeg van Berlage tijdens Bokbierfestival

Dit weekend is de Beurs van Berlage een grote gemoedelijke kroeg voor Bokbierliefhebbers. Hoewel ik dat niet per se ben, ging ik er gisteren wel heen. Het bleek al snel dat het geen verkeerde beslissing was.

Naast het voortreffelijke bier van zo’n beetje alle hier verkrijgbare bokbierbrouwers – stuk voor stuk van tap – was het ook erg gezellig. Zeker na verloop van tijd. Of bokbierdrinkers geen kwade dronk hebben, of dat bokbier zelf gemoedelijk houdt, daar ben ik niet uit. Het was in ieder geval een vrolijke boel.

Het prachtige gebouw zorgde door het hoge plafond voor een wat chaotische akoestiek, het leek niemand te deren. Ervaren festivalgangers – het werd kennelijk al voor de 36ste keer gehouden – hadden allerlei picknickvoedsel mee. Brood, kaasjes, worstjes in overvloed. Genoeg levensgenieters aanwezig.

Het concept is eenvoudig doeltreffend. Het glas dat je voor een tientje bij de ingang koopt is naast je entreebewijs ook je beste vriend voor de avond. Die moet je tussen de biertjes door zelf in de verschillende aanwezige spoelbakken schoonmaken, om er de hele avond mee te doen.

Uiteraard hoor je er in de loop van de middag/avond steeds meer stukvallen, maar ook deze onfortuinlijken zag ik kort daarop vrolijk doorgaan. Hier heeft de organisatie duidelijk rekening mee gehouden.

Een erg leuk evenement. Voor de kritische bierdrinker ongetwijfeld een onmisbaar gebeuren, maar voor een alleswegklokker als mezelf ook meer dan de moeite waard.    

Lees ook:Ajacied valt Ajacied aan
Lees ook:André Hazes look-a-like verkiezing in Oud-Zuid
Lees ook:Kat en kroeg vullen elkaar natuurlijk aan. Smokey moet blijven!
Lees ook:Gezien bij IDFA: The Rwandan Night
Lees ook:Meerdere steden willen 538 ‘Museumpleinfeest’ op Koninginnedag uit de brand helpen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>