Mijn favoriete Amsterdamse terrassen vallen niet in de prijzen

Het terras van Hotel Pulitzer is volgens het blad Misset Horeca het beste terras van de stad.
Het beste terras, hoe bepaal je dat? De terrassen die ik weleens bezoek voldoen naast de lichte eis dat het er behoorlijk toeven moet zijn, vooral aan het verlangen dat het zich op een handige locatie moet bevinden. Bijvoorbeeld omdat het in de buurt is van de plek waar ik bedenk dat een terrasje pakken wel wat zou zijn. En dat is zelden op de Keizersgracht, laat staan bij het Pulitzer hotel.

De terrassen waar ik het meest kom zijn toch die van café Ter Brugge en die van de Het Blauwe Theehuis. Ter Brugge bevat elementen die het in potentie het slechtste terras zou moeten maken. Het ligt op een punt waar de Overtoom, de Amstelveenseweg en de brug richting afslag S106 van de A10 samenkomen. Zo’n beetje het tegenovergestelde van een binnenplaats aan de Keizersgracht dus. Toch is dit best prettig, er is daardoor genoeg te zien, wat weer genoeg gespreks/ roddelstof oplevert, ook een belangrijke terraseis.
Ook de sportende uitslovers van fitnessfabriek David Lloyd aan de overkant verhogen het plezier. Daarnaast is de studentikoze bediening van Ter Brugge ook heel prettig en behoorlijk.

Het terras van Het Blauwe Theehuis ligt gewoon midden in het Vondelpark en natuurlijk aan het Theehuis zelf, een architectonisch pareltje. Het moet ontworpen zijn door iemand die zich heeft laten inspireren door een tekening van een UFO, gemaakt door een tienjarig tekentalent. Ik fiets er dagelijks langs, maar ik kan er geen genoeg van krijgen.
Dat het zeer lang duurt voordat je er eindelijk een drankje hebt, waar je doorgaans zelf voor in de rij moet staan en dat de mededelingen op de krijtborden vaak niet kloppen, moet je maar voor lief nemen. Op zo’n locatie kom je er nu eenmaal mee weg als zaak, dus waarom zouden ze beter hun best doen?

Mijn terrassen komen dus niet in aanmerking voor de prestigieuze Misset-prijs, maar zijn voor mij veel waardevoller dan alle terrassen van alle chique hotels bij elkaar.

Lees ook:Actie bewoners tegen staand drinken Heinekenplein
Lees ook:Wereldsmurfendag smurft plaats in het Amsterdamse Smurfpark
Lees ook:Het ultieme pleingevoel
Lees ook:Clinton heeft een van zijn mooiste ervaringen in Amsterdamse kroeg
Lees ook:Vijfsterrenhotel opent in de oude Prinsengrachtbieb

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>