Bruggen zonder namen maakt Amsterdam wel zo gezellig

koekVia Parool.nl begrijp ik dat bruggen geen officiële namen hebben. De bordjes die er zijn opgeplakt geven kennelijk de roepnamen alleen aan. Oké, dat wist ik niet. Ergens wel een fijn idee.

Zelf ben ik pas gedurende mijn studententijd in Amsterdam komen wonen, ik ken de straatnamen dus vrij goed. Die heb ik in de eerste jaren tijdens verdwaaltochten goed leren kennen. Mijn partner is hier geboren en getogen en is dus veel minder op de hoogte van de witte letters op al die blauwe bordjes.

Voor haar is iets bij die en die school in de buurt, of zit een goede slager tegenover die speeltuin met twee wipkippen en een glijbaan. Veel gezelliger eigenlijk.

Zo zijn al die bruggen dus ook kennelijk. De Koekjesbrug heet helemaal niet zo, blijkt. Het is een naam die er is ingeslopen. Burgemeester Van der Laan gaat het merendeel van de bruggen nu een nummer geven als officiële naam. Hij doet maar. Kunnen wij lekker zelf blijven bepalen hoe we ze benoemen.

Lees ook:Goed en slecht nieuws over Metrostation Ramses Shaffy
Lees ook:De Dam tot Damloop wijst mij jaarlijks op mijn gebreken
Lees ook:Die naakte man op het balkon is helemaal niet zo gek
Lees ook:Moet De Toekomst niet Stadion Voorheen De Toekomst gaan heten?
Lees ook:AFC Adidas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>