Waar slaat Sail Amsterdam eigenlijk op?

Sail is een fascinerend evenement. Er komen zoveel mensen op af dat het gebeuren vanzelf een hele happening is, maar waarom? Draait het, als je eerlijk bent, niet vooral om gebakken lucht?

Persoonlijk ken ik niemand die de rest van de vijf jaar, tussen twee Sails in, veel interesse toont in het reilen en zeilen van tall ships . Die dingen zijn altijd ergens en doen mee aan wedstrijden, laten ongetwijfeld continu mensen aan boord om te komen gluren, maar niemand heeft het hier ooit over.

Tijdens Sail rijden er extra treinen. Het hele Noordzeekanaal staat – bij in- en uittocht – aan beide oevers bepakt en kades staan alle dagen onmenselijk vol. Van totaal oninteressant zijn die grote schepen tijdelijk het meest begeerlijke op aarde geworden.

Ik bedoel het verder niet al te lullig hoor, ik ben dol op marketing. Van zo weinig een gigantisch evenement maken, daar heb ik enorm veel respect voor.

Morgen bij de invaart zit ik zelf ook in zo’n bootje naar het hele gebeuren te staren. Ik kan niet wachten, maar dat maakt het zeker niet minder vreemd.

Lees ook:Omarm de zinloosheid van Sail
Lees ook:Een dagje Amsterdam Marathonsupporter
Lees ook:Gras altijd groener bij buren KNSMeiland
Lees ook:Het doel van massaal voetbalwedstrijden afgelasten ontgaat me
Lees ook:Miljonair Fair doet goede zaken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>