I AMsterdam, AMstelveen, DIemen, DUivendrecht etc…

RDAM

Bij RTV N-H zie ik een item over de bekende I AMsterdam letters die bij de Bosbaan staan. Officieel is dat namelijk Amstelveens grondgebied. De reporter doet z’n best om bij mensen verontwaardigde reacties te ontlokken. Gelukkig lukt dat niet echt.
De succesvolle marketingcampagne heeft natuurlijk ook een positief effect op de gemeenten om de stad heen. Zo is het vanzelfsprekend dat je in Volendam in de vele souvenirwinkeltjes vooral Amsterdamprullaria kan kopen.

In Engeland maken ze het veel bonter. Ik weet dat het bijvoorbeeld in Manchester makkelijker is om een ansichtkaart van Londen te vinden dan een van de stad zelf. Dat gaat wat ver. Het ligt bijna zover als Parijs van ons.

Het lijkt me sterk dat er in Groningen en Maastricht veel Amsterdamse souvenirs te vinden zijn. Maar als dat in Amstelveen niet het geval zou zijn, zou ik dat nog veel  vreemder vinden.

Lees ook:Londenaren kunnen ons niet evenaren
Lees ook:Laten we het inderdaad weer over Zwarte Piet hebben
Lees ook:Eventuele huldiging Oranje in München of Manchester?
Lees ook:‘Amsterdam koopt verkeerde metro’
Lees ook:Wietpas / Dope Pass / Haschisch-ausweis van de baan, Amsterdam opgelucht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>