Beeld Koning brengt me op een idee

SAMSUNGBeeld van de Koning onthuld in raadzaal Amsterdam, kopt Parool.nl. Er is nu dus een beeld van Koning Lex in de Stopera. Op de foto bij het Parool-artikel is het te zien. Inderdaad Willem Alexander op een bepaalde manier uitgebeeld. Onze koning vervult tegenwoordig dus echt de functie die ik bij zijn moeder voor lief nam.

Het koningshuis, ik heb er niets tegen, maar zeker ook niets mee. Juliana deed me aan mijn oma denken, maar dan veel liever. Beatrix was erg geloofwaardig als vorst, maar de man van Maxima zit te dicht bij de leeftijd van mijn oudste zus om nog in het sprookje te kunnen trappen.

Ik ben blij dat we geen president hebben en zie dat dan ook als zijn grootste taak; het in stand houden van de premiers-functie. Dat is tegenwoordig ook een behoorlijke flapdrol, maar zijn macht is tenminste nog beperkt. Onder andere door die Oranje Nassautjes dus.

Cavia
Maar waarom moeten vorsten perse mensen zijn? De Lucky-tv-maker toont met zijn Willyfilmpjes maar al te vaak hoe kwetsbaar dit de functie maakt. Zou ons politieke systeem nou zo veranderen als we die familie vervangen door een andere soort? Een ander zoogdier bijvoorbeeld. De koninklijke cavia bijvoorbeeld. Toch denk ik dat hier hetzelfde probleem schuilt. Ook cavia’s hebben menselijke eigenschappen. Animal Crackers ligt op de loer bij zijne koninklijke Poekie.

Een plant zou volgens mij dé oplossing zijn. Een mooie varen die symbool staat voor ons land. Kan iemand met groene vingers – die het ding verzorgt – op Prinsjesdag de tekst die premier schrijft uitspreken, terwijl het volk vol bewondering naar de plant op zijn troon kijkt. Met kerst schrijft de verzorger zelf de tekst. Een stekkie zorgt voor een opvolger. Kost haast niks ook. Een waterdicht plan toch?
Leve de natuur. Leve de koninklijke plant.

Lees ook:Schreeuw om minder royaltynieuws
Lees ook:Anarchistische monarchist beplakt Paleis op de Dam
Lees ook:Koningin plant boom
Lees ook:Koning Beatrix is geen fout
Lees ook:We staan in The New York Times dus we bestaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>