Het doel van massaal voetbalwedstrijden afgelasten ontgaat me

Ik vind het behoorlijk vreemd dat de KNVB alle wedstrijden in het amateurvoetbal afgelast. Dat ze een daad wil stellen na het verschrikkelijke gebeuren in Almere begrijp ik uiteraard. Maar is dit wel de juiste?

In het betaald voetbal is er voor elke wedstrijd een minuut stilte en spelen ze met rouwbanden om. Ik heb her de der opgevangen dat mensen vinden dat die potjes ook afgelast zouden moeten worden. Hoezo? Door te spelen en respect te tonen krijg je toch eerder een zinvolle discussie op gang dan wanneer je massaal thuisblijft of iets anders gaat doen.

Uiteraard verwacht de bond dat clubs wel dingen gaan organiseren om het over de agressie op en om de velden te hebben. Ze willen dus dat mensen wel gewoon naar hun club gaan. Maar wie doet dat? Zeker niet de figuren die zich het meest aangesproken zouden moeten voelen.

Dat de betrokken clubs in Almere en Amsterdam niet spelen is logisch. Maar het lijkt mij veel zinvoller en vooral ook respectvoller als er verder gewoon gespeeld zou worden. Minuut stilte voor elke wedstrijd. Rouwbanden voor iedereen. Overal vlaggen halfstok. En in kantines door heel Nederland uitgebreide discussies – georganiseerd of niet – over hoe het nu verder moet.

Nu hebben heel weinig mensen het er dit weekend in clubverband nog over en zal het over twee weken vergeten zijn. En gaan we met z’n allen op dezelfde voet verder. Maar hopelijk zie ik het verkeerd.

Lees ook:Ajax – FC Groningen was echt weer zo’n heerlijk potje dat ik morgen weer vergeten ben
Lees ook:Werkt het afgelasten van al die voetbalwedstrijden niet averechts?
Lees ook:Precies twintig jaar geleden vond de Bijlmerramp plaats
Lees ook:Opzet EK 2020 klinkt goed, met of zonder Amsterdam
Lees ook:Oorverdovende stilte bij Ajax – Roda JC

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>