Albert Heijn zou Zwarte Pietdiscussie met gedicht nieuwe draai kunnen geven

Ik vind het Albert Heijngedicht geweldig. Een kruidenier leidt geen discussies, een kruidenier moet gewoon spullen verkopen. Dat de grootste supermarkt van het land juist daardoor met een statement naar buiten komt dat je verder via mediakanalen haast niet ziet, vind ik erg sterk.

Hoewel ik zelf al jaren – onder andere via dit blog – aan het zeurpieten ben – ik vind Zwarte Piet behoorlijk schofferend -, zou het best kunnen dat de neutrale houding van Appie veel meer zoden aan de dijk zet.

Ik hou onvoorwaardelijk van alles in het Sinterklaasfeest, op dat potje schmink na dus. Ook andere Zwarte Pietenbestrijders zullen weinigen hebben tegen magie, gezelligheid, een bisschop, een paard, snoepgoed, surprises, een boot, gedichten, schoen zetten of een letter van banket. Dat is zo sterk aan de AH-boodschap, ondanks alles blijft de liefde voor het feest in heel Nederland groot. Dat het statement puur wordt gemaakt om de schappen te blijven vullen, zal mij verder worst wezen.

Veel mensen, vooral kleine kinderen, zal het net zo worst wezen hoe het hulpje van Sint eruit ziet. Je hoort dan steeds voor- en tegenstanders, maar waarschijnlijk is de groep onverschilligen het grootst. Ik ben er zelfs van overtuigd dat als Sinterklaas er volgend jaar uitziet als Peppi en Zwarte Piet als Kokki, dat iedereen daar snel mee leert leven.

De verschijningsvorm van de fantasiefiguren is namelijk niet zo belangrijk, dat ziet de grootste kruidenier heel goed. Het gaat om het feest, om een prachtige traditie die al met vele tijdsgeesten is meegegaan. De kleur van de slingers zegt niet zoveel.

Een briljante boodschap.

Lees ook:Amsterdamse Wethouder Van Es spreekt zich uit tegen Zwarte Piet
Lees ook:Lieverdje maakt op Spui plaats voor Zwarte Piet-protest
Lees ook:Het loont om het racisme van Zwarte Piet bij Meldpunt Discriminatie aan te geven
Lees ook:“Sint en Piet daar komen wij ook wel uit.” Aldus burgemeester Van der Laan
Lees ook:Sinterklaasintocht zal alleen door ouders verstoord kunnen worden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Albert Heijn zou Zwarte Pietdiscussie met gedicht nieuwe draai kunnen geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>