Ik heb een gek te temmen

Vanavond is in het Amsterdam Theater het Depressiegala. Geweldig. Het taboe dat als een magneet aan psychiatrische aandoeningen kleeft, kan niet genoeg bestreden worden.

Zelf heb ik ook een diagnose uit de DSM (psychiatershandboek). Omdat ik eind 2011 via een manie en een psychose in een isoleercel en een kliniek belandde, mag ik me bipolair noemen, ook wel manisch-depressief geheten. Een depressie heb ik echter nooit gehad. Maar aangezien het een genetische afwijking is en mijn vader het ook – in veel ernstige mate – had, slik ik nu lithium.

Het was best bizar om op zevenendertig jarig vanuit het niets opeens in een gekkenhuis te zitten. De periode erna was alleen nog veel vreemder. Direct merk je dat het moeilijk bespreekbaar is. Met een gebroken been of suikerziekte praat het na een ziekenhuisopname vast een stuk makkelijker. Lang leve initiatieven als het Depressiegala!

Over mijn ervaringen heb ik een boek geschreven. Ik heb een gek te temmen.

Hier te volgen via Facebook.

Hier te zien en te koop.

Lees ook:Kortzichtige Abercrombie & Fitch wordt hét daklozen-merk
Lees ook:Een Ajaxshirt op Into the Great Wide Open
Lees ook:Ajax verkoopt 40.000ste seizoenkaart
Lees ook:En nu gaat het Van Gogh Museum ook verbouwen
Lees ook:Gaat Feyenoord Ajax helpen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>