I amsterdam-letters in regenboogkleuren is een prima idee

regenboog2Via AT5.nl verneem ik dat de VVD voorstelt om naast de bestaande I amsterdam-letters ook een setje in regenboogkleuren aan te schaffen. Prima idee natuurlijk. Het zou mooi zijn als Amsterdam weer de tolerante uitstraling zou krijgen als begin jaren negentig. Toen ik dit nog met recht de homohoofdstad van Europa durfde te noemen. Een haven van tolerantie.

Hoe anders is het nu. Het idee van de politieke partij is geweldig, maar moet uiteraard niet alleen symboolpolitiek zijn. Met dit plan ga ik er dan ook vanuit dat ze zich op andere manieren net zo sterk maken voor meer steun bij emancipatie van verschillende groepen. De homo-emancipatie is net als vrouwen- en migrantenemancipatie uiteraard een doorgaande strijd. Over deze emancipatiestrijd en het typisch Nederlandse vingertje schreef ik voor Opiniestukken.nl een artikel.

Lees ook:Ziggo en Ajax passen prima bij elkaar
Lees ook:Breaking news: er is een idee voor een drijvende groentemarkt in Amsterdam
Lees ook:Knokpartij ROC Slotervaart
Lees ook:Terrasstoelen herindelen terwijl de Titanic de verkeerde kant op vaart
Lees ook:Edgar Davids heeft toch al de naam, wat maakt het nummer dan uit?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>