Verkoopt de Coca-Cola store in de Kalverstraat meer dan lucht?

Coca-Cola opent Pop-up store in de Kalverstraat lees ik. Het sluit aan op de campagne die al een tijdje bezig is, met veel voorkomende voornamen op flesjes en blikjes. Van het lanceren van nog eens enkele tientallen van die namen, maakt het frisdrankmerk een hele happening. Alsof het meer is dan lucht.

In de store staat onder andere een vitrine met Colaproducten die de voornamen van soapsterren dragen. Slim. Het toont perfect hoe je illusies moet verkopen. Dat kan de marketinggigant uit Atlanta als geen ander.

Een sterker merk dan Coca-Cola bestaat haast niet. We danken het uiterlijk van de moderne kerstman bijvoorbeeld al aan het product. Maar wat ook niet onderschat moet worden is het idee van dat je iets doet wat niet mag, als je het drinkt. In de beginjaren bijvoorbeeld schijnen er echt sporen van cocaïne in te hebben gezeten. Het is immers bedacht als oppeppend medicijn.

Maar de grootste kracht zit er natuurlijk in dat ouders het nog altijd massaal verbieden. Op hele jonge leeftijd leer je dus dat het een verboden vrucht is. Boordevol suiker. Je bent dus best stoer, een kleine rebel, als je toch Coca Cola drinkt. Het maakt het persoonlijk. Daar sluit zo’n voornamencampagne goed bij aan.

Zelf ben ik al minstens vanaf m’n tiende verslaafd aan Coca Cola. Nu besef ik dat dat meer met het merk, dan per se met het drankje te maken heeft. En ik ben er nog altijd niet uit of ik deze overtuigingskracht nou geniaal of duivels vind.    

Lees ook:Ook de publieke opinie wijst uit hoe discriminerend Zwarte Piet is
Lees ook:9000 kilo cocaïne op Schilhol in 2006
Lees ook:Sinterklaas is geweldig
Lees ook:Exclusieve massaproducten van Apple aan het Leidseplein
Lees ook:‘Adu stallen bij Ajax of PSV’ volgens zaakwaarnemer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>