Eigen zeehonden eerst

Foto RTV NH

Zo’n zeehond in de Amstel is natuurlijk geweldig. Zo’n exotisch beest, dat we hier alleen van de Waddenzee kennen, in de grote stad, heeft een hele romantische bijklank. Wie weet kan hij ons ook verlossen van overtollige vis, dat bespaart de gemeente weer wat werk.

Er moeten alleen niet te veel soortgenoten in zijn voetsporen treden. Voor je het weet wordt zo’n nuttige/sympathieke migratie een last. De aanvankelijk open armen veranderen zo in “ga terug naar waar je hoort.”

Hee ergens klinkt dit best bekend in de oren.

Inderdaad, zo ging het met de papegaaien (Grasparkieten) in het Vondel- en Oosterpark namelijk ook.  

Lees ook:Amsterdamse zomer loopt langzaam leeg
Lees ook:Dansen voor doekoe in Oosterpark
Lees ook:Mijn mond wil niet meer sluiten na Ajax – FC Barcelona
Lees ook:Gezien bij IDFA: Manhunt
Lees ook:Extreem rechtse politicus uit gejouwd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>