De politie is je trouwste volger

Ik hoop nog steeds dat het bericht een grap is, maar ik vrees het ergste. Comedian Menno Stam heeft gisteren van de politie een grappige tweet moeten verwijderen, omdat die weleens verkeerd opgevat zou kunnen worden.

“Zo, straks lekker naar #Artis, homos kijken. Of nee, aapjes! Haal die twee nog altijd door elkaar. Echt nodig hoor, zon #gaypride”.
Grappig of niet, behoorlijk onschuldig. En al was het dat niet, dan heeft nog niemand zich ermee te bemoeien.
Persoonlijk vind ik het wel een goed statement uitdragen. Ik vind het niet grappig, maar zo’n Parade van een minderheidsgroepering, blijft natuurlijk aapjes kijken. Daar zeg je in de verste verte niets homofoobs mee. Dat er wel van maken, doet de homo-emancipatie weinig goeds lijkt me.

Bij cabaretsite Zwarte Kat zegt Stam: “Ze zeiden: we monitoren de boel omdat we de Gay Pride leuk willen houden. We begrijpen dat je cabaretier bent en dat het een grap is, maar we vrezen dat allochtonen meelezen en dit soort tweets misbruiken om rotzooi te trappen. Ik moest het bericht weghalen of anders zou er aangifte worden gedaan.“
Nogmaals, ik hoop heel erg  dat dit een grap is. Naast homo’s worden allochtonen ook weer eens gestigmatiseerd. Van alle kanten is deze actie van de politie fouter dan fout.

En dan heb ik het nog niet eens over de vrijheid van mening gehad, maar als ik dat grove geschut bij een onschuldig grapje al naar boven moet halen, dan verhuis ik liever naar een ander land. Daarom hoop ik ook zo vurig op knullige misverstanden. Met deze wethandhavers als beste vriend heb je geen vijanden meer nodig. Verbijsterend.

Lees ook:Wat vind je echt van homo’s?
Lees ook:Weer veel arrestaties bij Awakenings
Lees ook:Poep op hoofd loco-burgemeester
Lees ook:Frank de Boers opmerking over homo’s zet in ieder geval tot nadenken
Lees ook:Amsterdam inspireert vandaag tot hele slechte filmscripts

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>