Worden de liefdesslotjes aan bruggen het nieuwe fietstunnelgate?

Gister vroeg ik me nog af waar we ons massaal druk over moeten maken, nu de fietstunnel onder het Rijks vierentwintig uur per dag open is voor fietsers. Welnu, er dient zich direct een nieuw onderwerp aan. Liefdesslotjes aan bruggen.

Op internet circuleert een filmpje waarop een man in een geel hesjes slotjes van verliefde toeristen van de brug over de Kloveniersburgwal in de Staalstraat loszaagt. Hij blijkt buurtmanager, maar van een aangrenzende buurt.

Eerlijk gezegd zal de kwestie me worst wezen. Het ritueel van je liefde bezegelen tijdens je vakantie op een romantische plek is op zijn minst wat afgezaagd, maar ook best onschuldig. Als er teveel hangen zal de gemeente er vast wel wat aan doen.

Wat ik wel interessant vind, is dat mensen zich er kennelijk zo druk om kunnen maken. De man in het hesje, maar ook de verontwaardigde omstanders. Ook reacties onder verschillende stukjes her en der liegen er niet om. Verwijzingen naar uniformen en de jaartallen ‘40-’45 zijn niet van de lucht.

Twisten over waar je eigen vrijheid eindigt en waar de bemoeienis van een ander – vaak de overheid – begint, zijn natuurlijk zo oud als het eerste leven op deze planeet. Als ze dan ook nog eens in de komkommertijd worden geboren, krijgen ze meer ruimte dan ze aankunnen. Stiekem hoop ik dat het behoorlijk uit de klauwen loopt. Dan kan ik met een nog geruster hart onder het Rijksmuseum doorfietsen.  

     

Lees ook:Reacties rond hoorzitting bewijzen dat Zwarte Piets houdbaarheidsdatum voorbij is
Lees ook:Strenge maatregelen voor schone lucht
Lees ook:Oud Amsterdam geeft Facebook smoel
Lees ook:Verse broodlucht stoort buurvrouw
Lees ook:Kieskompas van VU nieuwe concurrent Stemwijzer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>