Dat Chelsea droomt van plek in rijtje Ajax, Juventus, Bayern lijkt me stug

Ajax, Juventus, Bayern München. Ik vind het een mooi rijtje. Het zijn de enige clubs die alle Europacups hebben gewonnen. Daar zal Chelsea bijgevoegd worden als het de Europa Leaguefinale wint. Ik heb daar geen goed gevoel bij. Het is wat zeikerig, maar ik zal uitleggen waarom.

Chelsea zal in eerste instantie wel balen dat het überhaupt in deze finale staat. In september dacht het nog kans te maken op de Champions leaguefinale. Zeker gezien ze die vorig jaar wonnen. Door zwaar onder te presteren werden ze echter derde in hun poule en waren veroordeeld tot dit minderwaardige toernooi. Dus om nu te zeggen dat het een grote droom is om in dat mooie rijtje te komen, dat gaat er bij mij niet in.

Ik heb niets tegen de Londense club en het zal me verder worst wezen of Benfica of Chelsea wint. Maar het zegt wel wat over de verstikkende werking van de alles opslokkende Champions League.  

Het na de winterstop laten doorstromen van het kampioenenbal in dit inmiddels minderwaardige toernooi mag wat mij betreft afgeschaft worden. Een finale hoort te bestaan uit twee ploegen die daar al aan het eind van het vorige seizoen van droomden. Noem me een ouderwetse dwaas. Voor mijn gevoel heeft dit toernooi – met de finale in de Arena – behoorlijk aan geloofwaardigheid ingeboet.

Lees ook:Dat toernooi dat op 15 mei in de Arena eindigt, is toch niks meer aan?
Lees ook:Amsterdam wil Champions League finale 2011
Lees ook:De Europa Leaguebokaal waar Chelsea zich voor schaamt is in de stad
Lees ook:Europa Leaguefinale 2013 in de Arena
Lees ook:Ajax moet vol voor die Europese-cult-cup gaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>