Het Parool maakt zich met voorpagina-artikel over Halalwoning behoorlijk belachelijk

Het Parool mag zich flink schamen wat mij betreft. Op de voorpagina vandaag een artikel met de kop “Mannenruimte en eigen tv-schotel bij Halalwoning”. Het gaat om wat gerenoveerde woningen in een deel van Bos en Lommer waar veel moslims wonen. De woningbouwvereniging heeft er wat kleine extra voorzieningen geplaatst, als een bak voor schoenen bij de deur en een extra kraantje voor een reinigingsritueel, die niet-moslims op een andere manier prima zouden kunnen gebruiken.

Om er zo’n aandacht aan te schenken en het woord Halalwoning te gebruiken, geeft weer eens goed aan hoe weinig tolerant we zijn in dit land. Of begrijp ik het verkeerd en is het nieuws omdat iedereen het zo geweldig vindt? Dat blijkt niet uit de tekst. Mensen met een andere culturele achtergrond zouden zich hier nog eens thuis gaan voelen, dat moeten we natuurlijk niet hebben.

Uiteraard is de meest wenselijke situatie dat we veel gemengder in buurten gaan wonen, maar zolang dat niet op grote schaal gebeurt, is het niet meer dan logisch dat er op een andere manier rekening wordt gehouden met elkaar. Een sympathiek klein gebaar hoeft niet meteen populistisch voorpaginanieuws te  worden.

Ik moest gelijk aan de column van Bas Heijne, vandaag in NRC, denken bij het bericht. Hij schrijft over de verloedering van de journalistiek, die zich aanpast aan het publiek, terwijl feiten en deskundigheid alles is wat we nodig hebben. Dom doen is zijn titel. Iets wat vandaag ook op Het Parool slaat wat mij betreft.

Lees ook:De Zwarte Piet-discussie heeft alle media bereikt, hoera!
Lees ook:Hard optreden bij onderverhuur
Lees ook:SBS wil lokale Amsterdamse televisie maken
Lees ook:Opzet EK 2020 klinkt goed, met of zonder Amsterdam
Lees ook:André Hazes look-a-like verkiezing in Oud-Zuid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>