Het doel van Erwin Olafs Kiss Inn mag niet onder gespuugd worden

Ik ben blij dat ik op Parool.nl een aankondiging lees van een debat over seksuele intimidatie in Amsterdam. Onder de naam Tyfushoeren en vuile flikkers zal er op maandag 10 september in de Balie over dit probleem worden gediscussieerd.

Na de goed bedoelde Kiss Inn, georganiseerd door Erwin Olaf gisteren, is zo’n debat hard nodig. De beroemde fotograaf kreeg het voor elkaar om tientallen mensen zoenend voor een snackbar te krijgen. Een aantal dagen daarvoor werd hij er namelijk tijdens een zoenpartij met zijn partner niet getolereerd.

Na een vurige speech kon het zoenen voor meer vrijheid beginnen. Helaas kwam Pownews erbij, met uiteraard hele andere motieven, en het liep uit de hand. Olaf spuugde de reporter in het gezicht. Fout natuurlijk. Maar dat betekent niet dat de schreeuw om meer tolerantie zomaar verdwijnt. In veel hoeken van de media lijkt dit echter wel het geval. Het gaat alleen nog maar over de fluim. Vandaar mijn blijdschap over die discussie in de Balie 10 september .
Lees hier een goed betoog van Annelies van der Veer, ze heeft een hele goede (heldere) kijk op de zaak.

Morgen, 17 augustus, is er overigens ook een naaktprotest tegen de betutteling op het Rembrandtplein.

Lees ook:Eddy Terstall met toneelstuk over moord Theo van Gogh in de Balie
Lees ook:AT5 wordt gesteund door vele Amsterdammers
Lees ook:Naar plastic vissen in de Amsterdamse grachten om milieuproblematiek te tackelen
Lees ook:Wie is de mooiste homo?
Lees ook:Voetbal ruiken in De Balie bij het Total Football Festival

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Het doel van Erwin Olafs Kiss Inn mag niet onder gespuugd worden

 1. Rayan

  Erwin Olaf zat z’n partner af te lebberen. Het is terecht dat die snackbareigenaar daar wat van zei. Mekaar aflebberen doe je maar lekker thuis in de privacy van je slaapkamer, in de openbare ruimte gelden fatsoenregels waar beschaafde mensen zich aan houden, helaas hebben relnichten als Olaf daar lak aan. Ze moeten dus niet gaan lopen zeiken wanneer iemand een opmerking maakt over hun onbeschaafd gedrag.

  http://www.dichtbij.nl/amsterdam-west/regionaal-nieuws/artikel/2407890/speciaal-olaf-menu-bij-snackbar-in-west.aspx

    /   Reply  / 
  1. Nicky Samsom Auteur

   Helaas ben ik het voor een groot deel met je eens Ryan. Erwin Olaf is een onsympathieke man en hij overdrijft. Maar dat betekent niet dat strijden voor meer tolerantie in Nederland geen goede zaak is. Dat zoenen-voor-een-snackbar incident interesseert me niet zo. Is een verkeerd voorbeeld. Werkt zelfs averechts. Die Kiss Inn is echter best goed bedoeld, dáár ben ik ook helemaal voor, maar is dus ook weer verkeerd opgepakt. Onder andere door die onsympathieke actie van Olaf zelf. Behoorlijk jammer.

     /   Reply  / 
 2. Jack

  SPIT INN – Kom vanavond allemaal naar de Spit-In van Erwin Olaf! Berucht freakfotograaf en heterofoob Olaf heeft een nieuwe manier bedacht om zijn speeksel met mensen te delen! Geloof me: tongen is achterhaald! Uiteraard zal Olaf het bespugen van hetero’s op de foto vastleggen, zodat tientallen onnozelaars weer gratis model staan voor zijn freakshow. Steun Olaf, zijn talent is om te spugen!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>