Dank voor de gratis telefoongids KPN, ook namens de natuur

Net vond de jaarlijkse aardbeving op de voordeurmat weer plaats. Zes dikke telefoongidsen gaven zich over aan de zwaartekracht.

Ik vind dat behoorlijk belachelijk. Diep in de vorige eeuw was iedereen nog heel blij met dit jaarlijkse ‘cadeau’. Inmiddels zijn er nog maar weinig mensen die de dingen raadplegen, lijkt me. Waarom inventariseert de KPN niet eerst wie nog zit te wachten op die telefoonnummers? Die zoeken we tegenwoordig in drie tellen een stuk milieuvriendelijker op.

Zeker in Amsterdam is het absurd. Iedereen krijgt hier door de vele adressen namelijk twee dikke boeken. Nog een geluk dat de dienstdoende postbode bij ons de deurbellen niet eerst heeft geteld. Die zes oude stukken woud omgevormd tot zinloze data, hadden er namelijk acht moet zijn. Of zou het een stil protest zijn geweest?

Lees ook:Jaarlijkse telefoongidsaardbeving op de mat
Lees ook:Politie op jacht naar wietplantages
Lees ook:Miljoenen foetsie bij TCA
Lees ook:Herinneringen aan jarige Johan Cruijff worden verzameld door het Amsterdam Museum
Lees ook:Amsterdam verliest als onveiligste stad

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dank voor de gratis telefoongids KPN, ook namens de natuur

  1. Martijn

    Beste Nicky,

    Als je een blog schrijft is het wel handig om te kijken aan wie je ‘m moet richten. Volgens mij is KPN al geruime tijd niet meer betrokken bij de telefoongids. Verder lopen er ook al pilots in Amsterdam en Den Haag waarbij je moet aangeven dat je een gids wilt ontvangen in plaats van dat ze aan iedereen gegeven worden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>