Prima aanpak fietsenchaos Leidseplein stemt toch ook een beetje melancholisch

Deze week wordt er een begin gemaakt op het Leidseplein om de fietsenchaos aan te pakken. Onder het motto ‘doe mee, parkeer je fiets oké’ probeert de gemeente ons zo op te voeden dat we vanzelf onze tweewielers op de juiste plekken stallen. Dat gaat met harde hand. Onjuist geplaatste fietsen worden direct verwijderd.

Het is natuurlijk prima dat de chaos van al die fietsen wordt aangepakt. De laatste maanden zijn er honderden extra parkeeralternatieven gecreëerd.
Toch word ik er een beetje melancholisch van. Die hinderlijke klote fietswrakken horen toch ook wel een beetje bij de stad.

De films van Ed van der Elsken sluiten goed aan bij dit melancholische gevoel. Hieronder straatbeelden uit 1983 die aangeven dat Amsterdam, ondanks vele veranderingen, toch altijd gewoon Amsterdam is gebleven. Een geruststellende gedachte:

Lees ook:Meer fietsen, vindt de gemeente
Lees ook:Ruim 700 gestolen fietsen teruggevonden
Lees ook:Oranje verwijderstickers op fietswrakken in Amsterdam
Lees ook:Invalideparkeerplaats bij afwezigheid inlveren
Lees ook:Chip in fiets tegen diefstal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>