Goed en slecht nieuws over Metrostation Ramses Shaffy

Station Vijzelgracht zal alleen in de volksmond MetrostationRamses Shaffy kunnen gaan heten. Op zaterdagavond vertelde Alex Sheerazi van de Noord-Zuidlijn namelijk in het AVRO-programma Opium dat er niet wordt afgeweken van het protocol dat een Amsterdamse halte de naam van een straat of plein draagt.
Tot zo ver het slechte nieuws.

Ambassadeurs van het sympathieke project, Jeroen Krabbé en Liesbeth List, zaten in de studio om het goede nieuws mee te delen. Er komt op Station Vijzelgracht een kunstwerk dat is geïnspireerd op het leven en werk van Shaffy. Het was het startschot voor een zeer uitdagende competitie onder kunstenaars. Lees er hier meer over.

Ik heb zo’n vermoeden dat, los van wat saaie bordjes ons ook wijs zullen maken, het met die naam ook wel goed komt.

Lees ook:Metrostations Noord/Zuidlijn hebben vanaf vandaag een officiële naam
Lees ook:“Het volgende station is Ramses Shaffy”
Lees ook:Ramses Shaffy krijgt naast een metrostation ook een dramaserie bij de Avro
Lees ook:Bruggen zonder namen maakt Amsterdam wel zo gezellig
Lees ook:Zoon Van Gogh onthult herdenkingsteken niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>