Het Amsterdamse nieuws van de afgelopen week in 250 woorden, week 48

Een standaard weekje, of toch niet?

Kersvers nieuws kan op een herhaling lijken. Het nieuwtje dat Burgemeester Van der Laan het Occupy-kamp bezoekt voor onderhandelingen klinkt inmiddels al vooroorlogs. En net als elke week kwam er ook nu weer een handjevol beroemdheden voorbij. Bono, Chris Martin, Joan Collins en Noël Gallagher mochten die rubrieken deze keer invullen. Zelfs de transformatie van de Munttoren in een behoorlijke erectie, doormiddel van een condoomprojectie op Wereld Aids Dag, kwam mij wat belegen voor.

Ook het gegeven dat de UvA en de VU er in een keuzegids beroerd uitkomen is hier allang bekend. Dat de AVRO, RTV-Noord-Holland en Het Parool samen AT5 gaan redden is dan wel fantastisch nieuws, maar zal pas in andere weken echt vorm gaan krijgen.
Dat Vertigo moet sluiten is heel erg, misschien zelfs verschrikkelijk, te noemen. Het kan als nieuwsfeit niet voor veel beroering zorgen. En die mysterieuze koffertjes die overal verschijnen – nu weer op de Dam – beginnen zelfs een hele nare sleur te worden.

Wat deze week dan wel goed scoorde? Als ik afga op het aantal bezoekers op mijn blog, is dat iets van een compleet andere orde. Namelijk het vertrek van Yvon Jaspers uit onze stad. In een interview zegt ze niet te willen dat haar kinderen ‘Amsterdammertjes’ worden. Niet dat ze bang is dat ze veranderen in biertjes of in paaltjes, dat hadden we nog wel begrepen. Nee, ze blijkt gewoon een veel grotere liefde voor het platteland te koesteren. Met dat gegeven moeten wij verstotenen dus maar mooi leren leven. Deze nieuwsweek heeft ze echter wél gered.        

Lees ook:Colofon
Lees ook:Voor royalty-nieuws moet je nog altijd bij anderen zijn
Lees ook:De Amsterdamse nieuwsweek in 250 woorden, week 43
Lees ook:Paris Hilton bezoekt Amsterdam, maak me gek
Lees ook:Het Amsterdamse nieuws van de afgelopen week in 250 woorden, week 45

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>