Burgemeester van Haarlem loopt met Amsterdamse ambtsketen rond

De burgemeester van Haarlem schijnt met een reserve-ambtsketen van burgemeester Van der Laan rond te lopen. Ik weet niet of ik het echt moet geloven. Het lijkt me meer iets voor de makers van Swiebertje of het Sinterklaasjournaal om zoiets te bedenken.

De ketting werd uit de werkkamer van burgemeester Schneiders gestolen op de dag dat Sinterklaas arriveerde. Dat het ding uit 1894 weg was, werd lang verzwegen omdat de burgemeester hoopte dat de dief tot inkeer zou komen. ’Je kunt namelijk helemaal niets met die ketting. De waarde is hooguit een paar honderd euro aan zilver, maar hij is historisch gezien natuurlijk van onschatbare waarde.’ Lees ik op Parool.nl.

De chauffeur van Van der Laan heeft de reserve-ketting vanmorgen naar Haarlem gebracht. Onze burgemeester schijnt namelijk een overschot te hebben aan ceremoniële blingbling. ‘Mooiboy!’ zou ik haast willen zeggen, ware het niet dat ik uit de jaren zeventig kom. De tijd van veldwachter Bromsnor en Swiebertje zegmaar.

Lees ook:Amsterdamse taxi’s scoren slecht
Lees ook:Burgemeester Van der Laan bij Pauw & Witteman over aanpak veelplegers
Lees ook:Burgemeester Van der Laan over de drugs-matrixborden
Lees ook:Eberhard van der Laan is tijdelijk Z!-verkoper
Lees ook:Maak ook gebruik van chauffeursdiensten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>