Flinterdunne optreden van Chase & Status in de Melkweg drukt me met neus op de feiten

Gisteravond in de Melkweg kwam ik mezelf behoorlijk tegen. Aanvankelijk dacht ik, tegen beter weten in, dat het aan het magere optreden lag. Ik kende de muziek van Chase & Status van festivalregistraties op televisie en natuurlijk van die aanstekelijke hit. Veel drum and bass met een Prodigy-achtige energie. Wel aardig. Tijdens het concert ging de zaal dan ook behoorlijk uit z’n dak. Ik keek er  vanaf het balkon naar met een is-dit-alles? gevoel. Het concert kwam daardoor keihard binnen. Aan het eind van de avond was het overduidelijk; ik ben een oude zeikerd geworden.

De meeste zangpartijen kwamen uit een apparaat. Showelementen moesten van een kil videoscherm worden gehaald. Al die prefab deden de wel aanwezige drummer en gitarist helemaal teniet .

De magere taak van de dienstdoende MC leek te bestaan uit wat huishoudelijke oproepjes. Of we wilden springen en of we wat geluid wilden maken. Ook kon hij het niet laten om steeds mee te delen dat we ons in Amsterdam bevonden. Alleen de aanwezige reuzeletters C en S kregen hierdoor een diepere lading.
Waarom kan ik deze teleurstellende feiten niet meteen loslaten en me simpelweg laten gaan zoals die zaal? Het vroeger-dit-vroeger-dat-monster had zich helaas helemaal in zijn greep.

Ik heb nou eenmaal een leeftijd die ervoor zorgt dat ik dit concept al tig keer voorgeschoteld heb gekregen. Vandaar ook al die veel jongere gasten om me heen. Mijn mede-oude-zeikerds bleven wijselijk thuis. Iets wat ik bij komende Chase & Status bezoekjes ook zal doen. Vinden ze vast niet erg. Ze maken nou eenmaal shows voor een nog frisse veel voor lief nemende doelgroep.    

Lees ook:Nelly Furtado in HMH en Dylan geeft extra concert
Lees ook:Pixies spelen, Paradiso doet de rest
Lees ook:Melkweg breidt uit
Lees ook:Gezien: Moderat in Paradiso
Lees ook:Levend standbeeld aangehouden op de Dam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>