Het Amsterdamse nieuws van de afgelopen week in 250 woorden, week 45

Aandacht

Er mag van wethouder Asscher geen reclame meer worden gemaakt voor de Wallen. Geen probleem. Een schimmig imago verkoopt zichzelf wel. Neem onze coffeeshops.
Dankzij meerdere bezoekjes van Rihanna stonden die weer even in de internationale schijnwerpers.

Nieuws is vaak een prima reclamemiddel. Zo heeft Kluun samen met journalist Hans van der Beek Paradiso zonder kosten onder de aandacht gekregen. Niet dat het nodig is, maar het moet voor de poptempel toch mooi meegenomen zijn om in het boek Aan de Amsterdamse nachten tot beste stapplek ooit uitgeroepen te worden. Ook de Escape krijgt met een Nightlife Award deze week gratis airplay.

Negatieve aandacht is ook aandacht. Dat ondervond de UvA onder andere met onderzoeksfantast Diederik Stapel, die afstand nam van zijn doctorstitel.
Ook een vervalser van allerlei diploma’s wist zijn handel in het nieuws te krijgen. Helaas zal de leverancier van 140 certificaten na de ontdekking weinig ruimte krijgen voor een doorstart. Kersverse politie korpschef Aalberberg zal zijn best doen om niet te vaak met zijn organisatie negatief in het nieuws te komen.

Messias Cruijff wist ook weer veel gratis aandacht naar zich toe te trekken. Met een boek gevuld met zijn uitspraken, maar vooral door verwarring te blijven scheppen rond bestuurlijke beslommeringen.

Het Koerdisch centrum aan de Sloterkade blijft ook maar nieuwssites en kranten vullen, door ontwikkelingen hier ver vandaan. Veel aandacht trekken kan erg vervelend zijn.

Ondertussen zorgt graafmachine Molly dat de Noordzuidlijn steeds minder aandacht krijgt. De werkzaamheden gaan inmiddels voortvarend. Behoorlijk saai. Maar vaak is helemaal geen aandacht het allerfijnst.         

Lees ook:De Amsterdamse nieuwsweek in 250 woorden, week 43
Lees ook:Reclamezuilen misbruiken? Just do it!
Lees ook:Media-aandacht voor de psycholance
Lees ook:Excuus om Lieve Céline even onder de aandacht te brengen
Lees ook:De Amsterdamse nieuwsweek in 250 woorden, week 47

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>