De Amsterdamse nieuwsweek in 250 woorden, week 44

Vanuit de toekomst gezien is elke week museumwaardig

De Museumnacht was al voor aanvang uitverkocht. Zou het met zo’n succes niet vaker dan eens per jaar moeten zijn? Of lopen we in Amsterdam constant al door een museum?    

In het rariteitenkabinet van het Wk44 Museum onder andere een koffertje met de tekst BOM erop. Dit ding zorgde dat het Amstelstation een hele ochtend plat lag. Het maanpak ernaast geeft aan hoe serieus het onschuldige bruine ding werd onderzocht.
Ook een plankje met een zonnebril, pet en een blonde lok met een wat wazige foto. Vermoedelijk van kinderster Justin Bieber. In die tijd een idool bij tienermeisjes. Hij werd gespot in de PC Hooftstraat. Een grote happening.
Het laatste attribuut in dit rariteitenkabinet is een UvA-proefschrift van een zekere sociaalpsycholoog Stapel.

De fotowand van het museum is gewijd aan dingen die eindig bleken die week. Naast een foto van Rijk de Gooijer een luchtfoto van een afgeladen oranjegekleurd Museumplein.
Je ziet er ook diverse gekraakte panden, voornamelijk in Amsterdam Oost. Ook is er een Zweedse folder van Iamsterdam waarin de Wallen worden opgehemeld. Hoewel er na de bewuste week in het gebied zelf niets veranderde, mocht de gemeente er daarna reclametechnisch niet meer mee pronken.  

De sportvitrine is ook bijzonder. Er staan modelautootjes die het begin van de Amsterdam Dakar Challenge vertegenwoordigen. Een Ajaxshirt vertelt over een kleine doordeweekse wederopstanding tegen Dinamo Zagreb.
Het pronkstuk is echter een maquette van het Olympisch Stadion om het binnenhalen van het EK Atletiek 2016 te onderstrepen.

Ook staan er door het hele pand verspreid wat tentjes. Waar die toe dienen is nooit helemaal duidelijk geworden.

Lees ook:Aanval op straattuig met beveiligers
Lees ook:Het Amsterdamse nieuws van de afgelopen week in 250 woorden, week 40
Lees ook:Van Gogh krijgt prijs
Lees ook:Rijks scherpt beveiliging aan
Lees ook:Stedelijk Museum heeft bouwer gevonden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>