Het Amsterdamse nieuws van de afgelopen week in 250 woorden, week 42

Film

Dat het leven vaak te bizar is om zomaar botweg aan te passen voor een simpele speelfilm, daar heeft Willem Holleeder wel een punt. Zijn mislukte rechtszaak zou ik dan ook helemaal intact houden in mijn film over de afgelopen week.

Ook het haperen van veel pinautomaten op de dag van de mars naar De Nederlandse Bank van de Occupiers zou mijn script halen. Wel zou ik wat sjoemelen voor een duidelijker verband.

De bekroning van het Amsterdam Dance Event als belangrijkste wereldwijde elektronische-muziek-happening wordt zeker een verhaalijn. Vanaf nu is het namelijk het jaarlijkse podium voor de benoeming van ’s werelds beste dj.
In mijn film zou David Guetta die titel dit jaar echter niet krijgen. Misschien laat ik de Fransman gewoon de vier voorgaande jaren in Londen winnen. Verhaaltechnisch ook wat interessanter.
Maar die eerste keer in Amsterdam gaat Armin van Buuren gewoon winnen, in mijn film.
De vechtpartij rond Paris Hilton en haar vermeende relatie met dj Afrojack tijdens het Dance Event laat ik volledig intact. Slap. Ik weet het. Maar ik ga voor een commercieel succes.

Dat het CS-busstation volledig in gebruik wordt genomen laat ik liggen voor mijn verhaal. In mijn geromantiseerde stad is Amsterdam gewoon vanzelfsprekend af. Ik hoef niet over alles eerlijk te zijn.

De miljardste passagier op Schiphol gaat weer wel mijn project halen. Dat wordt dan iemand van de Nederlandse honkbalploeg. Vervolgens laat ik zijn hele team trakteren op een huldiging door de grachten. De enige juiste behandeling van een WK-finalist die ook daadwerkelijk wint.

Ook laat ik in mijn kaskraker Ajax Feyenoord gewoon totaal vernederen. Misschien gevaarlijk om dat vóór de wedstrijd op te schrijven. Maar sommige tradities houd ik als scenarioschrijver graag intact. Ik ken mijn Klassiekers.

Lees ook:Amsterdam Dance Event groot succes
Lees ook:Amsterdam Dance Event het Cannes van de dance noemen, is beledigend
Lees ook:Volkskrant brandt Afrojack af, so what?
Lees ook:Taste of Amsterdam in het Amstelpark
Lees ook:ADE en Amsterdam Marathon presenteren: de moderne tweekamp

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>