‘Het Amsterdam van Anne Frank’ haalt abstracte gruwelijkheden dichtbij

De website Het Amsterdam van Anne Frank is in het leven geroepen om jongeren wat bij te brengen over de oorlog. Een indrukwekkend project van De Anne Frank Stichting, dat zeker ook leerzaam is voor volwassenen.

Vooral de foto’s waarin de gebeurtenissen van toen geplaatst worden in het Amsterdam van nu treffen doel. De stad wordt heel zichtbaar die stille getuige. Dat zeventig jaar helemaal niet zo lang geleden is, wordt indrukwekkend verbeeld. Abstracte gruwelijkheden komen confronterend dichtbij.

Bezoek de site. Juist als je geen kind meer bent.

Lees ook:Dagboek van Anne Frank is vandaag 70 geworden
Lees ook:Dagboek Anne Frank op cd
Lees ook:Wim Kok opent Anne Frank tentoonstelling Berlijn
Lees ook:Anne Frankboom wacht op kapvergunning
Lees ook:Schattig eerbetoontje aan Anne Frank

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>