Het Amsterdamse nieuws van de afgelopen week in 250 woorden, week 40

Amsterdam blijkt in 2010 de Europese stad geweest te zijn met de grootste groei aan toeristen. Wat heeft déze week PR-technisch voor ons gedaan?

De taxi-chauffeurs werken in ieder geval flink tegen. Als taxistad staat Amsterdam op een beschamende 19e plaats, waar 22 Europese steden under-cover getest zijn.
Ook enkele criminelen deden deze week weer hard hun best om de hoofdstad in een kwaad daglicht te zetten. Overvallen, mishandeling, vermissingen en een steekpartij in het Vondelpark hebben waarschijnlijk weinig boekingen opgeleverd.

Burgemeester van der Laan doet wel aandoenlijk zijn best. Naar aanleiding van de ongeregeldheden bij de krakersdemonstratie gaf hij te kennen achter de politie te staan. ‘Wij van WC-eend adviseren… WC-eend’ misschien, maar hij geeft wel te kennen de touwtjes in handen te hebben. Job Cohen kan alleen nog van zulke stabiliteit dromen. Lodewijk Asscher trekt daaruit zijn coclusies. Hij blijft hier nog wel even. De PvdA doet Amsterdam deze week PR-technisch een stuk meer goed dan Den Haag.

Op puur VVV-niveau zag het er deze week aardig uit. Het kakelvers geopende Scheepvaart Museum krijgt uit alle hoeken lovende recensies. Het Stedelijk gaat dan wel weer een tijdje dicht, maar dat is om in het echte toeristenseizoen weer ijzersterk terug te komen. Ook het flink opgepoetste Amsterdam Museum doet goed mee. Deze week met één van Nederlands grootste schilderijen in de schuttersgallerij.

De vele aangekondigde bezuinigingen brengen de stad marketingtechnisch weer weinig positiefs. Dat is nu overal zo. Eén maatregel zal echter een groep buitenlanders, die we met open armen ontvangen, weren. Expats moeten namelijk oer-Hollands inkomstenbelasting gaan betalen. Maar hee, misschien komen ze dan gewoon weer wel als échte toerist. Door onszelf flink in de vingers te snijden, krijgen we weer wel een grote aantrekkingskracht op passanten.      

Lees ook:Zou er nog een Nederlander zijn die niet weet dat het Stedelijk weer opent?
Lees ook:Museumnacht
Lees ook:Jenevermuseum nieuw in de stad
Lees ook:De Amsterdamse nieuwsweek in 250 woorden, week 46
Lees ook:Schade Stedelijk door Ajax-huldiging blijkt ton duurder dan gedacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>