Ministerraad buigt zich vandaag over fusie Utrecht, Noord-Holland en Flevoland

Op de voorpagina van De Volkskrant vanochtend een artikel met de kop: Kabinet beziet fusie Utrecht, Noord-Holland en Flevoland. De ministerraad buigt zich vandaag over het voorstel van minister Donner om de drie provincies op korte termijn te laten fuseren. Opmerkelijk, omdat Zuid-Holland met de twee Randsteden Den-Haag en Rotterdam, buiten het voorstel blijft.

In de ambtswoning van premier Rutte werd enkele keren in de avonduren overlegt met de betrokken ministers. Zij spraken met burgemeester Van der Laan en zijn collega’s van de drie andere grote steden en met de commissarissen van de koningen van de betreffende provincies.

Kabinet vindt dat Amsterdam Randstad beter moet promoten

Lees ook:Westertoren blijft ‘s nachts spelen
Lees ook:Burgemeester van Haarlem loopt met Amsterdamse ambtsketen rond
Lees ook:Wietpas / Dope Pass / Haschisch-ausweis van de baan, Amsterdam opgelucht
Lees ook:Burgemeester Van der Laan bij Pauw & Witteman over aanpak veelplegers
Lees ook:Zou Rotterdam-Zuid ook blij zijn met die MTV Awards?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ministerraad buigt zich vandaag over fusie Utrecht, Noord-Holland en Flevoland

  1. H.D.B. Go

    Ach die Donner. Waarom niet meteen Friesland,Groningen en Drenthe bij elkaar voegen. Overijsel en Gelderland, Zuid-Holland en Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.Dan hebben we incl. Noord-Holland,Utrecht en Flevoland nog maar 5 provincies.Zijn naam ben ik even vergeten. Het was een PvdA politicus uit Kerkrade,Limburg. Die stelde destijds voor om heel NL samen te laten voegen met de duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen. De gedachte was dat men in NL met zo´n samenvoeging meer politieke invloed zouden hebben in Europa.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>