Vernieuwd Scheepvaartmuseum opent aankomend weekend de deuren

Aankomende zaterdag wordt het vernieuwde Scheepvaartmuseum door de koningin geopend. Vanaf zondag kunnen wij gewone stervelingen er ook weer naar toe. Op Parool.nl staat een artikel met de veelbelovende kop ‘Vernieuwd Scheepvaartmuseum mikt op groter publiek.

De keren dat ik er in het verleden ben geweest was in mijn jeugd om mijn vader een plezier te doen. Later kwam ik er ook als leraar om onwillige pubers op sleeptouw te nemen. In het artikel word ik enigszins gerustgesteld door een conservator met de prachtige naam Joost Schokkenbroek. Hij zegt namelijk: ‘Het museum was eerst vooral gericht op de scheepvaartkenner, een man van 62 jaar. Nu is het museum voor iedereen bestemd, van jong tot oud.’

Ik ben benieuwd. De rijke Nederlandse nautische geschiedenis is een prachtig toegankelijk museum waard.

Het Parool artikel 
Over de verbouwing
Website scheepvaartmuseum

 

Lees ook:Scheepvaartmuseum maakt grappig filmpje voor de oprichter van Facebook
Lees ook:Vijf Amsterdamse instituten in best-bezochte-musea-toptien-2011
Lees ook:De hitformatie Jody Lukoki en Vak410 hielden ons wakker bij Ajax – VVV
Lees ook:Amsterdamse musea feliciteren Scheepvaartmuseum
Lees ook:VOC-schip van Scheepvaartmuseum naar NEMO

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Vernieuwd Scheepvaartmuseum opent aankomend weekend de deuren

 1. Frank Bikker

  Ik werd als kind al meegenomen door m’n vader naar het Scheepvaartmuseum en vond het leuk.Toen zat het nog in het huidige Sotheby’s. Naderhand, hebben vele klassen als onderwijzer door het museum geleid op de vrije woensdagmiddag. Dit was enkel voor de vrijwilligers en die waren er altijd genoeg. Het hangt er gewoon vanaf, hoe je het brengt. En bij een klas heb je altijd een paar onwilligen. Laat ie gewoon op school. Kunnen ze het ook voor de rest niet verpesten.

    /   Reply  / 
  1. Nicky Samsom Auteur

   Ik heb het Museum ook altijd wel oké gevonden hoor Frank en natuurlijk zijn er genoeg leerlingen die zich er hebben vermaakt. Ik overdrijf het om een puntje te maken (net als die conservator). Het gaat me er vooral om dat ze duidelijk hun best hebben gedaan om die doelgroep nog meer te bedienen. Ben oprecht benieuwd hoe dat uitpakt.

     /   Reply  / 
 2. Jaap klaasen

  triest figuur van leraar ook nog afgezakt naar schrijver op dit blog..

    /   Reply  / 
  1. Nicky Samsom Auteur

   Haha. Dank Jaap. Daar gaat mijn laatste restje zelfvertrouwen.

     /   Reply  / 
  2. Els

   Wie is nu triest? Degene die reageert of degene die schrijft?

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>