De Amsterdamse nieuwsweek in 250 woorden

Zoals elke week valt er in de stad van alles te vieren en te betreuren. De jarige FEBO trakteerde op gratis snacks. Het Nationaal Ballet vierde het vijftigjarig bestaan in het muziektheater. De succesvolle serie Amsterdamse serie A’dam E.V.A. won in Frankrijk een internationale televisie prijs. En Artis is een kuifmakaak rijker.

Een stuk minder feestelijk was de vroege najaarsstorm die vele bomen omblies. Ook Winston Bogarde had een mindere week met de verkoop van zijn Osdorpse ‘kasteel’. De binnenstad zat eventjes zonder stroom. En de gevaarlijke psychiatrische patiënt die wist te ontsnappen, zorgde voor wat paniek.

Dat Amsterdam de duurste hotelstad van Europa blijkt te zijn, is moeilijker te categoriseren. Aan de ene kant is te duur niet goed, maar ‘we’ staan toch mooi bovenaan op een op lijst voor toerisme. Een belangrijke bron van inkomsten. Culinair zijn we wat moeilijker te plaatsen bleek deze week. Oud-Michelinsterrenbepaler Paul van Craenenbroeck kwam er voor uit dat haute cuisine niet aan ons besteed is.

Gelukkig eindigt deze week weer vrolijk met het Jordaanfestival, ook zonder Toppers een gezellig feest. Voor de sportievelingen is er weer de Dam tot Damloop, die hoewel verregent, elk jaar weer aantoont hoeveel fitte mensen hier wonen.

In de eredivisie speelt ons aller Ajax nu in Eindhoven tegen PSV. Voor Amsterdamse voetbalsupporters wordt de balans van de week dus pas  aan het eind opgemaakt. Over de 0-0 tegen Lyon van woensdag viel namelijk geen zinnig woord te zeggen.    

Lees ook:Ajax ’95 en andere wereldelftallen bij afscheid Van der Sar
Lees ook:‘Gelukkig’ wordt fietsen over de stoep bestraft
Lees ook:De Amsterdamse nieuwsweek in 250 woorden, week 43
Lees ook:Naaldhakken race in PC
Lees ook:De introductieweek doet me aan de Korsakoff denken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>