Zelf de loodgieter uithangen? Let op!

Een loodgieter inhuren kost weer geld, maar of het zelf doen wel zo verstandig is, is ook maar de vraag. Er zijn genoeg redenen te bedenken om voortaan jouw loodgietersklusjes uit handen te geven. Zo zijn er genoeg loodgieters in Amsterdam bijvoorbeeld.

9153

Oppassen!

Wist je bijvoorbeeld dat er heel wat geluid bij kan komen kijken? Je wilt natuurlijk niet zelf gehoorschade oplopen. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 48% van de loodgieters last hebben van gehoorproblemen, en alleen dat is al reden genoeg om het niet zelf te doen.

Ook problemen met ogen komen regelmatig voor. Iedere loodgieter loopt elke dag weer kans dat er iets zal gebeuren met zijn/haar ogen. Dit heeft te maken met dingen die je om de oren vliegen, vallende objecten en ga zo maar door. Een loodgieter is hier echter op voorbereid, in tegenstelling tot iemand die een klusje even zelf gaat doen.

Hoe vaak heb je wel niet gehoord dat iemand per ongeluk op de duim heeft geslagen met een hamer? Dan is er nog niet gesproken over alle andere ongelukjes die er kunnen gebeuren met gereedschap. Een loodgieter heeft zijn eigen gereedschap en werkt daar dagelijks mee, maar wanneer je zelf wat gaat doen, is er een grote kans dat je jezelf pijn doet met dat gereedschap. Wederom oppassen geblazen.

Schimmel tegenkomen in huis: het is voor velen een soort angst, en dat is niet geheel onterecht. Schimmel is niet alleen vies, maar ook nog eens ontzettend ongezond. Een loodgieter kijkt er echter niet van op. Zo heb je vaak schimmel in de badkamer omdat het hier vaak warm en vochtig is en weet een loodgieter precies wat hij/zij wel of niet moet doen. Het inademen van de schimmel is slecht voor je, maar loodgieters zijn op dit soort dingen voorbereid.

Ten slotte kun je je lichaam flink beschadigen wanneer je bijvoorbeeld zware dingen gaat tillen. Een loodgieter leert allemaal hoe je het beste kunt tillen, hoe je het beste kunt bukken en ga zo maar door. Nu denk je er nog wel een paar keer over na voor je zelf aan de slag gaat, want een loodgieter inhuren is natuurlijk veel verstandiger.

Geen reacties // Reageer