Zet ‘m op D66, VVD en SP!

regenboog2D66, VVD en SP zitten in het college. Het zou een behoorlijk veelbelovend begin van een mop kunnen zijn, maar het is vanaf vandaag dus realiteit. Ze zijn er uit gekomen. Succes!

Persoonlijk vind ik het altijd best raar dat lokale politiek een miniatuurversie van het landelijke gebeuren in Den Haag probeert te zijn. De identiteit van en de banden met de grote broeders zorgt voor een behoorlijk log systeem. Dat er na maanden onderhandelen dan een college uitkomt met zulke uiteenlopende partijen zal het niet eenvoudiger maken.

Ik sta er te ver vanaf om er een waardenoordeel over te geven, maar ik moet wel gelijk aan een Tegenlichtaflevering denken waar de burgemeester van de Engelse stad Bristol aan het woord komt. Een onafhankelijke man die onder andere zegt: “you cannot produce a good city without breaking rules”.

Bekijk hier de Tegenlichtaflevering Youtopia. Hoe organiseren mensen een gemeenschap als ze opnieuw kunnen beginnen? Een inspirerende documentaire die laat zien dat je lokaal ook buiten de gebaande paden kunt regeren.

Lees ook:City wordt filmhuis
Lees ook:Amsterdam krijgt vanaf juni ‘kwaliteitstaxi’
Lees ook:Weer kritiek op Islamitisch College
Lees ook:Niet helemaal vrije vrijmarkt in Amsterdam
Lees ook:Jay-Z wil een club openen in Amsterdam

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zet ‘m op D66, VVD en SP!

  1. Jorein Versteege

    SP stemmers zullen bedrogen uitkomen. De SP zal nu elk neoliberale aanval van VVD en D66 moeten steunen. Dit is precies waar ik de partij voor gewaarschuwd heb. Ze denken dat ze Amsterdam socialer kunnen maken door te heulen met de grootste tegenstanders van menselijke waarde. VVD en D66 geloven alleen in de waarde van de markten en het groot kapitaal. Dat de SP gaat meeregeren in de hoofdstad zal veel linkse kiezers demoraliseren!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>