Media-aandacht voor de psycholance

Deze week is er positieve aandacht voor de psychiatrie. Er start namelijk een pilot met de psycholance, de psychiatrie-ambulance. Geweldig.

Tot nog toe worden verwarde en psychotische mensen vooral door de politie verplaatst. Het duurt lang voor iemand in psychische nood, medische hulp krijgt. Met de psycholance komt daar hopelijk verandering in. Patiënten niet als zieken behandelen, maar als overlast of crimineel, past namelijk meer bij de middeleeuwen.

Omdat ik zelf een ervaringsdeskundige ben op dit gebied en er het een en ander over heb geschreven, ben ik bij het AT5-Nieuws en op SBS6 bij Hart van Nederland geweest, om er kort over te vertellen.

Deze zomer verschijnt het boek Ik heb een gek te temmen – bij uitgeverij Tobi Vroegh – waarin ik schrijf over de ontdekking van mijn psychiatrische stoornis. Klik hier om daar meer over te lezen.

Lees ook:Stadsdelen versus volksmond
Lees ook:Psycholance klinkt veelbelovend
Lees ook:Nepcollectanten in de trein tussen Utrecht en Amsterdam
Lees ook:‘De verdediging van Robert M.’ moet interessant zijn
Lees ook:Ondanks die badkuip is het Stedelijk helemaal het Stedelijk gebleven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>