Burgemeester Van der Laan bij Buitenhof

van der laanGister zat de burgemeester bij Buitenhof. Over Poetin, de ‘legerinzet’ in Noord, woningschaarste, scooters, armoede en aan het einde heel even over zijn ziekte.

Over afgelopen jaar: “Nederlanders zijn sympathieker naar Amsterdam gaan kijken.”
Over de expansie van de stad: “Dan moet je omhoog.”

Kijk hier de uitzending

Lees ook:Westerpark: inburgeringsceremonie is vernederend
Lees ook:SBS wil lokale Amsterdamse televisie maken
Lees ook:Poep op hoofd loco-burgemeester
Lees ook:AT5 kan aan de toekomst gaan denken
Lees ook:Amsterdamse natuur

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Burgemeester Van der Laan bij Buitenhof

 1. marjolein

  Het leek wel oorlog hier in noord, ze stonden bij het nieuwe EYE.

    /   Reply  / 
 2. Sibrand Gratama

  Inderdaad, de stad zou meer omhoog moeten! Amsterdam op de kaart is een rode hand in het groen. En dat groen wil je behouden. De knokkels zijn de scharnieren, de toegangspoorten waar alle vervoer samen komt. Juist daar kun je de hoogte in, zoals deels al is gebeurd bij het Amstelstation en op de Zuidas. Meer verdichting, menging van functies en tegelijk meer groen en openbare ruimte. En niet alleen het uitzicht vanuit de gebouwen is bijzonder, maar ook het zicht op de gebouwen, zoals je het ervaart vanaf de Amstel en de Berlagebrug, etc. Een fijn gevoel van grootstedelijkheid inderdaad.
  Helaas mist Amsterdam de (Rotterdamse) durf en dat resulteert vaak in halfslachtige compromissen. Veel te veel kantoormeters zijn helaas geland in monofunctionele middelmatige stukken stad (‘zwerende fingers’). Maar het kan nog steeds de goede kant op. Zo had er al lang een prachtige multifunctionele toren moeten staan bij station Sloterdijk als blikvanger, aanjager voor dit gebied en een schitterend uitzicht op stad en havengebied. En in de oksel tussen het Rai-complex en station Rai die mooie ranke hoteltoren van 145 meter. En ja, Centrum Noord mag ook best grootstedelijker zonder iets te hoeven afdoen aan de kleinschaligheid in de wijken zelf. Kortom, laat het gebeuren, Amsterdam kan het hebben en heeft het nodig. Hoogbouw op de goede manier geeft geen horozonvervuiling (zoals sommigen beweren) maar juist een verrijking van het stadsbeeld en meer allure.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>