Kampvuur in de stad, inderdaad

Gezien bij De Kleine Komedie: Kampvuur in de Stad

Vier keer een singer-songwriter en een dichter, dat is het heldere concept van Kampvuur in de Stad. De man die mij en mijn vriendin door een hartveroverend optreden op Vlieland hierheen had gelokt, opende de avond met Lieke Marsman.

Melle de Boer van Smutfish stal ook nu direct ons hart. Zonder electrische gitaren komt hij net zo hard binnen. En ook hier zijn zijn zelfgemaakte tekeningen op een projectiescherm grappig en ontroerend tegelijk.

Lieke Marsman sluit hier goed op aan. Humor zit goed verpakt tussen haar regels over twijfel en andere levensonhandigheden. Melancholie blijft in de buurt. De discussie die we later in de foyer over haar hadden ging over therapie. Mijn vriendin vond dat ze dat nodig had, ik vond dat dat door haar werk  juist niet meer hoefde. Misschien wel poëzie in een notedop.

Wortel en Soldaat
De twee van het affiche kwamen als derde. Maartje Wortel en Anne Soldaat. Headliners dus, zou je zeggen. Qua reputatie zijn ze dat ook.

Toch zal vooral Soldaats optreden niet lang bijblijven. Een meester in zijn vak. Speelt mooi. Beheerst. Het is alleen niet iemand die ik per se live moet zien. Van de zaal trekt hij weinig aan. Op applaus reageert hij niet. Dat heeft heus wel iets. De ongrijpbare, mysterieuze artiest. Dat snap ik heus.

Geef mij toch Melle de Boer maar, een echt mens. En later op de avond Tjitske Jansen, die zelfs even het zaallicht aan wilde hebben voor interactie.

Kampvuur in de stad. Perfecte naam.

 

 

 

 

Lees ook:Van der Sar prachtig boos op Ajax-supporters na vuurwerk
Lees ook:Gezien bij Tobacco Theater: Wenen van Geluk Live
Lees ook:Al die aandacht voor rauwe groente eters is voor mij de druppel
Lees ook:Juliana en Wilhelmina ook op de Dam 30 april
Lees ook:Koninginnedagtax? Doen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>