Gezien in Paradiso, op de valreep: Underworld

Gisteravond zag ik een Facebookfoto van een vriend, verstuurd vanuit Paradiso. ‘Underworld’ was de droge mededeling. Underworld? Had ik daar ook geen kaartje voor? Ik zocht in mijn mailbox en vond. Inderdaad, sinds oktober al. Compleet vergeten. In de keuken zag ik het ook met blokletters op de kalender staan.

Oké dan, het avondje dat ene boek verder lezen zat er niet in. Actie. Ik woon nog geen tien minuten fietsen van het Leidseplein, dus lichamelijk stond ik binnen de kortste keren in de grote zaal. Geestelijk duurde het nog even.

Sinds de jaren negentig komt hun muziek zeer regelmatig via oordopjes mijn brein binnen, de beats waren direct vertrouwd. Het was meer de ambiance waar ik nog in moest passen. Vreemd, doorgaans is zo’n avondje iets waar je naar uit kijkt, een maand/week/dag/uur, iets. Ik zag het ook aan de mensen om me heen.

Gelukkig verliet ik snel mijn niemandsland. Vol automatisch begon mijn hoofd na tien minuten mee te knikken.

Bizar dat ik een afspraak met zulke grote jeugdhelden zo liefdeloos kan vergeten. Wat is er met me gebeurd? Mijn relatie tot concertjes/Paradiso is duidelijk erg veranderd in de loop der jaren. Gelukkig deed de klasse van de pioniers dat voor even vergeten. Wel een uur korter dan nodig.

Lees ook:Peter Bosz zit voor gevoel al vier seizoenen bij Ajax
Lees ook:Billy Corgan noemt coverband van zijn eigen oeuvre terecht Smashing Pumpkins
Lees ook:Pistoolschoten op café in De Baarsjes
Lees ook:Dag MD-11
Lees ook:Bij Yeasayer in Paradiso blijkt mijn kapsel na 25 jaar eindelijk hip te zijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>